Lido DAO’nun (LDO) yükselişi arkasındaki gelişmeler

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasaları oldukça ilginç hikayelere ev sahipliği yapabiliyor. Bunu daha öncesinde Ethereum ve Solana gibi birçok kripto para biriminde gördük. Bazen de bu hikayeler diziler halinde karşımıza çıkıyor. Lido DAO’nun da son dönemde yaşadığı durum bu şekilde özetlenebilir. Öyle ki Ethereum’un konsensüs mekanizmasını değiştirmesi ile ortaya çıkan proje, günümüzde validator faaliyerlerinin büyük bir kısmında sorumlu.

Projenin amacını kısa bir şekilde özetlemek gerekise: Lido DAO, Ethereum üzerinde staking işlemi gerçekleştirerek gelir elde etmeyi hedefeliyor. Proje Ethereum’un sistemini karmaşık bulan veya 32 ETH olmayan kullanıcılara staking işlemi sunuyor.

Ancak Lido DAO’nun gündeme geliş sebebi bu uzun zamandır yaptığı iş değil. Proje son 7 gün içerisinde yüzde 67’nin üzerinde değer kazandı. Bu yükselişin arkasındaki en büyük sebep ise Ethereum’un bir sonrası kritik yükseltmesi Shanghai.

En kritik Ethereum projelerinden Lido DAO, hafta içerisinde yüzde 67’nin üzerinde değer kazandı

Kripto para piyasasında geçtiğimi haftanın en çok yükselen kripto parası Lido DAO oldu. Proje son 24 saat içerisinde yüzde 8 değer kazanırken, bu yükseliş oranı son 30 günde yüzde 70’leri buluyor.

Ethereum üzerinde stake edilen varlıkların yaklaşık olarka yüzde 30’unda imzası olan Lido Finance, bünyesinde oldukça büyük bir yatırımcı gücü barındırıyor.

Özellikle Ethereum’un Shanghai yükseltmesinin yaklaşması ve çalışmaların hız kazanması ile birlikte adı çok daha sık anılan proje, fiyat tarafında da yatırımcıların dikkatini çekmeyi başarıyor. 

Bunun en büyük sebebiy Ethereum’un bir sonraki güncellemesinde kilitli varlıkların açılacağına yönelik paylaşımların giderek artması ve kullanıcıların aklına direkt Lido Finance’in gelmesi.

Shanghai fork’u, kullanıcıların daha önceden stake edilmiş ETH coin’lerinin kilidinin açılacağı yükseltme olarak biliniyor. Bu noktada varlıklarını büyük ölçüde Lido Finance aracılığıyla stake edenler üzerinde bir teşvik hissi oluşuyor. 

Diğer taraftan yatırımcıların bu yükselişleri ve tavsiye verenleri değil, kendi araştırmaları ve tecrübelerini kullanarak yatırım yapmasında diğer her şeyde olduğu gibi fayda var.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Lido DAO’nun (LDO) yükselişi arkasındaki gelişmeler
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!