SEC bu sefer de CoinDeal’ın peşine düştü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto ve dava; Bu iki kelimeyi telaffuz ettiğinizde akıllara muhtemelen ilk gelen isim ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Ripple oluyor. Kriptoların henüz tam olarak tanımlanamadığı ve düzenleyici çerçevesinin sisler içerisinde boğuştuğu bu günlerde SEC, sık sık kendi tanımlamaları ve uygulamaları üzerinden davalar ile gündeme geliyor.

Özellikle ETF’lere olan katı tutumu nedeniyle sektörden birçok isim tarafından sık sık eleştiriliyor. Ancak son yapılan suçlamada böyle bir durum söz konusu değil. 

SEC, bu sefer 45 milyon dolarlık zarara neden olduğu tahmin edilen CoinDeal dolandırıcılığının peşinde. SEC, CoinDeal programının arkasındaki 8 kişiyi 45 milyon dolara mâl olan bir dolandırıcılık sebebiyle suçladı.

SEC, CoinDeal’ın arkasındaki 8 kişiye dolandırıcılık iddiası ile suçladı

Küresel olarak en büyük düzenleyicilerden biri olan SEC, gündeme yeni bir suçlama ile daha geldi. Resmî web sitesi üzerinden paylaşılan detaylara göre SEC, CoinDeal’ın yatırımcıları kandırdığı için suçladı. Bununla birlikte Neil Chandran ve diğer birkaç isim de dahil olmak üzere CoinDeal’ın 2019’dan 2022’ye kadar sözde satışına dahil olan taraflar ve yatırım gelirlerinin kullanımı hakkında yanlış ve yanıltıcı açıklamalar yaptığını iddia etti. 

Konu hakkında konuşan SEC’in Chicago Bölge Ofisi Direktörü Daniel Gregus yayımlanan belgede şu ifadeleri kaydetti:

“Davalılar yanlış bir şekilde, değerli Blockchain teknolojisine erişim iddiasında bulundu ve teknolojinin yakında satılmasının yatırımcılar için 500.000 kattan fazla yatırım getirisi sağlayacağını iddia etti. Şikayetimizde iddia edildiği gibi, gerçekte bu, sanıkların on binlerce bireysel yatırımcıyı dolandırırken kendilerini zenginleştirdiği ayrıntılı bir plandı”

SEC yaptığı suçlamada bu isimler için tüm sanıklara karşı tasfiye, artı yargılama öncesi faiz, yüklü ceza ve kalıcı ihtiyati tedbir talep etti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC bu sefer de CoinDeal’ın peşine düştü
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!