ABD’li yetkililer FTX’e bağlı 56 milyon Robinhood hissesine el koyacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Adalet Bakanlığı, FTX borsasının davası devam ettiğinden FTX’e bağlı 400 milyon dolarlık Robinood hissesine el koymaya hazırlanıyor.  

Reuters’ın 4 Ocak tarihli raporuna göre, ABD yetkilileri yargıca FTX ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried bağlı 56 milyon Robinhood hissesine el koyacaklarını bildirdi. Bilindiği üzere yargıç, SBF aleyhindeki pek çok suçlama hala devam ederken, FTX ya da Alameda Research’teki herhangi bir varlığa erişim sağlamaması konusunda kesin karar yayınlamıştı. Robinhood hisselerine el konma haberi ise tam olarak bu kararın ardından geldi. 

Sam Bankman-Fried hakkındaki suçlamaları reddetti

Sam Bankman-Fried, elektronik dolandırıcılık, müşteri fonlarını kötüye kullanma, kara para aklama ve siyasi kampanyalara finans sağlama yasalarının ihlali gibi 8 ayrı suçlamalarla karşı karşıyaydı. 3 Ocak’ta gerçekleştirilen duruşmada ise Bankman-Fried, kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddetti. Buna ek olarak SBF, Alameda’dan fon taşıdığına karşı iddiaları yalanladı. Bankman-Fried, ayrıca Kasım 2022’de CEO’luk görevinden istifa etmesinden bu yana cüzdanlara erişimi olmadığını söyledi.

İlginizi çekebilir: Bahamalar, FTX’ten token basma taleplerine ilişkin iddiaları reddetti

Öte yandan FTX’in eski CEO’su, 250 milyon dolar kefaletle Aralık 2022’de serbest bırakılmasından bu yana ebeveynlerinin Kaliforniya’daki evinde ev hapsinde tutuluyor. SBF’nin bir sonraki duruşma tarihi ise 2 Ekim olarak belirlendi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
ABD’li yetkililer FTX’e bağlı 56 milyon Robinhood hissesine el koyacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!