Ripple CEO’su, ABD’nin 2023 kripto düzenleyici çerçevesinden umutlu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de kripto varlıklara ilişkin düzenleyici çerçeve bir türlü oturtulmuş değil. Özellikle 2022 yılında ABD’de pek çok yetkili kişi tarafından kripto yasa tasarıları sunuldu, ancak bir sonuç alınamadı. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, 3 Ocak’ta bir Twitter gönderisi paylaşarak kriptolardaki düzenleyici netlik konusunda yorumlarda bulundu. Garlinghouse, 2023 yılında kripto endüstrisinde çığır açan bir düzenleyici netlik oluşturulacağı konusunda iyimser olduğunu belirtti.

Garlinghouse, ABD’nin daha önce üzerine çalışmış olduğu menkul kıymetler netlik yasası sorumlu finansal yenilik yasası, dijital varlıklar için netlik yasası gibi tasarıları örnek gösterdi. Bu yasa tasarılarının örneği kapsamında Garlinghouse, ABD’nin 2023 yılındaki düzenleme çalışmalarına boş bir sayfa ile başlamayacağını vurguladı.  

Ripple CEO’su, ayrıca hiçbir tasarının mükemmel olmadığını ve muhtemelen herkesi tatmin edecek bir yasa tasarısı da olmayacağının altını çizdi.  

Garlighouse, ABD’nin, söz konusu kripto düzenlemeleri olduğunda Singapur, Avrupa Birliği, Brezilya ve Japonya’nın arkasında olduğunu belirtti. 

Buna ek olarak Garlinghouse, hem dünya çapında hem de ABD’de düzenleyici bir çerçeve uygulamak için koordineli bir çalışmanın mevcut olmadığını iddia etti. Bu durum ise pek çok kripto şirketini düzenleyici çerçevelerin daha az olduğu ülkelerde iş kurmaya itiyor. Buna örnek olarak da FTX borsasının Bahamalar’a yerleşme örneği verilebilir. 

Ripple davası ne durumda? 

Bilindiği üzere Aralık 2020’de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Ripple’a karşı bir dava açmıştı. SEC, Ripple’in XRP token’ının kayıt ettirilmemiş olduğu gerekçesi ile XRP’yi bir menkul kıymet olarak sattığını iddia etti. 

Buna ek olarak SEC, Ripple’ın XRP satışları yoluyla milyarlarca dolar kazandığını ve söz konusu teklifleri de kaydettirmediğini savundu. Bunun üzerine de Ripple, SEC’in iddialarını reddetti ve XRP’nin bir menkul kıymet değil, kripto para birimi olduğunu vurguladı. 

İlginizi çekebilir: SEC, Ripple davasında Hinman belgelerini gizli tutmak istiyor  

Ekim 2022’de Brad Garlinghouse, katılım sağladığı DC Fintech Haftası Konferansı’nda davaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Garlinghouse, şirket aleyhindeki davanın 2023’ün ilk yarısında sonuçlanmasını beklediğini söyledi.  

Son olarak, her ne kadar Garlinghouse davanın ne zaman biteceğine dair tahminlerde bulunsa da henüz ne azman sonuçlanacağı hakkında belirsizliğini korumaya devam ediyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ripple CEO’su, ABD’nin 2023 kripto düzenleyici çerçevesinden umutlu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!