İsrailli düzenleyici kripto denetimini sıkılaştırıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto paralar, şu anda ayı piyasasında yer almasına rağmen 814 milyar dolarlık devasa bir sektörü temsil ediyor. Yapıları ve kullanım alanlarındaki geniş yelpaze nedeniyle, şimdiye kadar küresel bir düzenleme çalışmasına sahip olmayan kriptolar, gün geçtikçe düzenleyici baskısı ile karşı karşıya kalıyorlar.
Küresel bir ortak paydanın olmaması ise farklı ülkelerde alınan kararlar, kripto sektöründe bir düzenleyici arbitrajı endişelerini de artırıyor.

Bu noktada bu endişelerin düzenleyicileri daha da harekete geçirdiğini görüyoruz. Öyle ki kısa bir süre önce Fed, ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) ve Para Denetim Ofisi (OCC), kriptonun potansiyel risklerine karşı ortak bir uyarı açıklamasında bulundu.

Son olarak bir adım da İsrail’den geldi. İsrail’in menkul kıymet düzenleyicisi dijital varlıklara yönelik denetimini artıracağını açıkladı.

İsrail Menkul Kıymet Düzenleyicisi kripto düzenlemeleri için daha net bir çerçeve üzerine çalışacak

Kripto para düzenlemeleri söz konusu olduğunda en sessiz ülkelerden biri de İsrail. Kısa bir süre önce sizinle paylaştığımız üzere kripto hakkında açıklamalarda bulunan İsrail’in baş ekonomisti Shira Greenberg, 28 Kasım 2022’de Maliye Bakanı’na konu hakkında 109 sayfalık bir rapor sunmuştu.
Bu kripto düzenlemelerinde bir takım öneriler sunan rapor, finansal hizmet sağlayıcı denetmenlerine, lisanslama kurallarını denetlemek ve dijital varlıkların alım satımı için daha kapsamlı bir vergilendirme çerçevesi geliştirmek için daha geniş yetki alanı verilmesini tavsiye etti.
Son olarak yapılan açıklamalarda bu rapor ile alakalı olup olmadığı bilinmese de benzer adımlar geldi. 
İsrail Menkul Kıymet Düzenleyicisi (ISA), kripto paraların da dahil olduğu dijital varlıkları, düzenleyicilerin yetki alanını genişletti ve  yeni bir çerçeve oluşturmak için kolları sıvadı. 
ISA tarafından paylaşılan ibranice belgede, bu yeni çalışmanın yatırımcıyı korumak odaklı ilerleyeceği ancak kripto varlıkların getirdiği yenilikçi çözümlerin ise korunmasının amaçlandığı aktarıldı.
 

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İsrailli düzenleyici kripto denetimini sıkılaştırıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!