Fed iş başında! FTX’ten çalınan fonları izlemek için harekete geçti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX borsasında meydana çöküş ile birlikte kripto endüstrisi adeta kaos ile karşı karşıya kaldı. FTX’in peşi sıra iflas eden kripto şirketleri, piyasada meydana gelen dalgalanmalar ve kaybedilen milyarlarca dolarlar derken tüm kripto endüstrisinde her şey arapsaçına döndü.  

FTX’in çöküşüyle birlikte pek çok düzenleyici kuruluş, şirketin eski CEO’su Sam Bankman-Fried’e dava açtı. Ayrıca borsada kaybolan müşteri fonlarına ilişkin de takipler başlatıldı. Şimdi ise Fed, kayıp müşteri fonlarını izlemek ve borsanın çöküşüyle ilgili soruşturmaları ele almak için “FTX Görev Gücü” isminde bir ekip kurduğunu açıkladı.

Söz konusu duyuru ABD’li Avukat Damian Williams tarafından yapıldı. 

Manhattan avukatlık bürosu tarafından Sam Bankman-Fried’e yöneltilen suçlamalar arasında elektronik ve menkul kıymet dolandırıcılığı, kara para aklama ve siyasi kampanya finansmanı ile yasaları ihlal etme yer alıyordu.  

Williams, ayrıca konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “New York Güney Bölgesi, FTX’te meydana gelen çöküşü anlamak için gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Şu anda herkes görev başında. Adalet sağlanana kadar SDNY, tüm kaynakları ve uzmanlığını bizimle paylaşacak. Bu acil çalışmanın devam etmesi için de SDNY FTX Görev Gücü’nü kurduk.”

SDNY’ye göre, söz konusu görev gücünde kıdemli savcılar da yer alacak. FTX Görev Gücü’ne atanan kıdemli savcıların esas görevi FTX çöküşüyle ilgili konuları soruşturma ve kovuşturma olacak. 

FTX krizinde ortaya çıkan tüm kıvılcımlar için bir birim oluşturulmaya ya da ayrı araştırmalar yapılmaya devam ediyor. Başlatılan tüm seferberliklere ek olarak müşterilerin kayıp olan milyarlarca dolarını izlenmesi ve tespit edilmesi için ayrıyeten bir de siber yeteneklere başvurulacak. 

Sam Bankman-Fried’in ilk davası görüldü

FTX’in eski CEO’su SBF’nin Bahamalar’dan ABD’ye iade edilmesinin ardından, Bankman-Fried 250 milyon dolar kefalet ile serbest bırakıldı. SBF, kefaletle serbest bırakılmasının ardından ebeveynlerinin evinde, 3 Ocak’ta gerçekleştirilen ilk duruşmasını bekledi. Bilindiği üzere Bankman-Fried’e çeşitli dolandırıcılıklardan suçlamalar yöneltilmişti.

Duruşma tarihi yaklaşırken Sam Bankman-Fried’in suçlamaları reddedeceğine ilişkin ortaya spekülasyonlar atıldı. Nitekim dün gerçekelen duruşmada SBF, kendisine yöneltilen tüm suçlamları reddederek suçsuz olduğunu iddia etti.

Öte yandan da geçtiğimiz ay FTX’in kardeş şirketi Alameda Research’ün eski yöneticileri Gary Wang ve Caroline Allison, FTX borsasının çöküşündeki rolleriyle ilgili federal dolandırıcılık suçlamalarını kabul etmişlerdi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Fed iş başında! FTX’ten çalınan fonları izlemek için harekete geçti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!