“Binance, kripto piyasasının ta kendisi!”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto endüstrisi için felaketlerle dolu bir yıl olan 2022, pek çok kripto şirketi ve yatırımcının 2023’e zararla başlamasına neden oldu. Arcane Research’e göre ise 2022 yılının tek kazananı Binance borsası oldu. 

Arcane Research 3 Ocak tarihinde Binance’in 2022 yılındaki piyasa hakimiyetine ilişkin bir rapor yayınladı. Rapora göre, ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto borsası, geçtiğimiz yıl kripto piyasasına adeta hükmetti. Binance, 2022’de Bitcoin spot piyasasının yüzde 92’sini ele geçirirken, BTC türev piyasasının ise yüzde 61’ine hakim oldu.   

Arcane Research, ayrıca dün yayınlamış olduğu raporunda, şu ifadelere yer verdi:   

“Kripto para piyasasının yapısı ve piyasa hakimiyeti söz konusu olduğunda Binance dışında, 2022 yılının belirli bir kazananı yok. Ticaret faaliyetleri açısından konuya nasıl bir bakış açısıyla yaklaşırsanız yaklaşın Binance, kripto piyasasının ta kendisidir.” 

Borsanın piyasaya hakim olma sürevenine bakıldığında, 2022 yılının başlarında Binance’in spot piyasa hakimiyeti yüzde 45’lerde idi. Bu rakam ise Binance’in BTC türev piyasasındaki payının neredeyse üçte bir oranında artış gösterdiğini ortaya koyuyor. 

BTC’nin günlük hacmi, Binance’in spot hacmi ve Binance’in pazardaki payı. Kaynak: Arcane Research.

Öte yandan rapor, Binance’in BTC spot piyasa hakimiyetindeki artışın, FTX’te meydana gelen çöküşten önce başladığını ortaya koydu. Rapora göre, Temmuz 2022’de Binance’in belirli işlem çiftlerini delist etmesiyle birlikte hakimiyeti de daha fazla artış göstermeye başladı.  

Binance’in 2022 yılındaki başarısında pek çok etken rol oynadı 

Binance 2022 yılında kripto piyasasına olan hakimiyetini kanıtlamasının yanı sıra pek çok iş birliklerine ve başarıya imza attı. 

Borsa, Japon ticaret platformu Sakura Exchange BitCoin ve Endonezya dijital para aracı kurumu Tokocrypto gibi küresel olarak daha fazla genişlemek için birtakım önemli satı alımlar gerçekleştirdi. 

Bununla birlikte Binance 2022 yılı boyunca istihdam ettiği personel sayısını artıran birkaç borsadan yalnızca biri oldu.  

2023 yılına tekrar döndüğümüzde ise Arcane, 30 Aralık 2022 tarihli bir raporunda Binance’in 2023’te işlem ücretlerini tekrar uygulayacağını ve bunun da piyasa hakimiyetinin normale döneceğine ilişkin bir tahminde bulundu.  

Dijital varlık veri şirketi CryptoCompare’in 3 Ocak tarihli bir raporunda da belirttiği gibi, borsaların işlem ücretlerini kaldırmaları bünyelerine daha fazla yatırımcı çekmelerine olanak tanıyor. Binance’in de kaldırmış olduğu işlem ücretleri ile uzun vadede kendi ekmeğine yağ sürmüş olduğu söylenebilir. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
“Binance, kripto piyasasının ta kendisi!”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!