2023, kripto madencilerin yılı olabilir mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2022 yılı, Bitcoin (BTC) için oldukça zorlu bir yıl oldu. Kripto endüstrisindeki analistlere göre, kripto madencileri 2023 yılında bilançolarını güçlendirmeye ve maliyetlerini azaltmaya odaklanacak. 

Hash Rate Index’in Bitcoin analistleri Jaran Mellerud ve Colin Harper, kripto madencilerinin 2023 yılında alabilecekleri aksiyonlar üzerine tahminlerde bulundu. Hash Rate Index analistleri, Bitcoin madenciliğindeki maliyetlerin azaltılmasının büyük olasılıkla madencilerin 2023 yılında özele geçmelerine ve diğer şirketlerle birleşmelerine yol açabileceğini bildirdi. 

“2023 için on Bitcoin madencilik tahminleri” isimli bir blog gönderisinde analistler, madencilerin yıllık raporlamalara milyonlarca dolar harcamak gibi katı raporlama gereklilikleriyle yükümlü olduklarına dikkat çekti. 

Bilindiği üzere 2022 yılında pek çok madencilik hisselerinde yüzde 90’ın üzerinde düşüş yaşandı. Bununla birlikte kripto madencileri özelleşmeye giderek ya da başka şirketlerle ortaklık kurarak maliyetlerini önemli ölçüde aza indirgeyebilirler. 

Kripto madencilerini 2023’te ne bekliyor?

Hash Rate Index, kripto madencilerin 2023 yılına ilişkin plan tahminlerinin yanı sıra, 2023’ün Bitcoin madencilik endüstrisi adına büyük bir yıl olabileceğini öne sürdü. Mellerud ve Harper, ayrıca bu yılın madencilik sektörü için yeniden yapılanma yılı olduğunu düşünüyor. Analistler, olası iflaslardan kaçınmak için mücadele ederken 2023 yılında bilançoları güçlendirmenin Bitcoin madencilerinin odak noktası olacağını da eklediler. 

Endüstriye daha geniş bir açıdan bakıldığında ise Hash Rate Index, tarihsel olarak Bitcoin fiyatlarına göndermede bulundu. Şirket, ayrıca şu anda hala devam etmekte olan ayı piyasasının muhtemelen 2023 yılında son bulacağı tahmininde bulundu. Ne var ki analistlere göre, geleneksel finans şirketleri tamamen Bitcoin’i kullanmaya ve yatırım yapmaya başlamadan, boğa piyasası tam anlamıyla harekete geçmiş olamayacak. 

Mellerud ve Harper, ayrıca Bitcoin hash oranlarındaki büyümenin 2023 yılında da devam edebileceğinden madencilik ekipmanlarının da ucuzlayabileceği tahmininde bulundu. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
2023, kripto madencilerin yılı olabilir mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!