XRP ağındaki hareketlilik fiyatı etkiliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasaları 2023’ün ilk günlerinde oldukça iyi performans gösteriyor. Özellikle Bitcoin’in (BTC) yukarı yönlü yükseliş sinyalleri, altcoin’ler üzerinde de kritik bir etki sahibi. 

Bunlara ek olarak kripto para piyasa hacminin de yeniden 840 milyar doların üzerine çıkmasıyla kriptoların 2023’ü oldukça sıcak karşıladığını söyleyebilmek mümkün. Ancak bu kripto paralar arasında XRP biraz daha dikkat çekiyor. Sebebi ise hem fiyat, hem ağ hem de SEC ile alaklı yeni gelişmelerin yaşanmaya devam etmesi.

Ripple ile SEC arasındaki dava sürerken, XRP’nin fiyatında dalgalanmalar yaşanıyor

SEC’in Ripple ile arasındaki davası olarak da bilinen ve yılan hikayesine dönen hukuki süreç, 2020 yılının son günlerine kadar dayanıyor. İki tarafında kendi savını sıkı bir şekilde savunması üzerine uzun bir süredir devam eden süreç, davanın kilitlenmesi ile birlikte çok daha geniş bir pencereye yayıldı. 

Öyle ki her iki taraf da kendi destekçilerini davaya dahil ederek sürecin çok daha karmaşık bir hâl almasına neden oldu. Ancak kripto dünyasının bazı tanınan isimlerine göre Ripple davayı çoktan kazanmış olabilir.

BitBoy Crypto’nun arkasındaki isim Ben Armstrong’a göre 2023, Ripple’ın SEC’e karşı lanetinin kırıldığı bir yıl olacak ve kazanan Ripple olacak. Ek olarak Armstrong SEC Başkanı Gary Gensler’dan da bir istifa haberi bekliyor.

Diğer taraftan XRP tarafında yaşanan tek gelişme bu değil. Blockchain veri analiz şirketi Santiment’in yeni raporu, XRPLedger ağında ilginç hareketlilik görüldüğünü bildiriyor.

XRP’nin grafiklerine baktığımızda fiyat hareketlerinin 0.28 dolar ile 0.55 dolar arasındaki bir kanalda ilerlediğini görüyoruz. Her ne kadar bu dalgalanma 1 yıldan fazladır devam etse de ağ verileri yatırımcıların varlıklarını attırdıklarını gösteriyor.

Öyle ki Santiment’in raporuna göre geçtiğimiz 6 ay içerisinde, 1 ila 10 milyon arasında XRP’ye sahip yatırımcılar, varlıklarını yüzde 25 artırarak toplamı 4.09 milyar XRP’ye çıkarmış durumdalar. Bu tür alım hareketlerini balinalardan da aşina olduğumuz üzere çoğunlukla piyasa diplerinde görüyoruz.

Dün XPR’de yaşanan anlık yüzde 5.3’lük artış da bu yükselişin ilk sinyallerinden birini verdi. Ancak hızlı bir düzeltmeye maruz kalan XRP fiyatı, haberimizin yazımı itibarıyla yeniden 0.345 dolar bandından alıcıları ile buluşuyor. 

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
XRP ağındaki hareketlilik fiyatı etkiliyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!