Popüler Kripto Para Borsasının Eski Başkanı 70 Milyon Dolarlık Davada Aklandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kore’nin en büyük kripto para borsalarından biri olan Bithumb’ın eski yönetim kurulu Başkanı Lee Jung-Hoon adına açılmış 70 milyon dolarlık dolandırıcılık davasında suçsuz bulundu.

Yerel bir ajansın 3 Ocak tarihinde yayınladığı habere göre Lee Jung-Hoon, 2018 yılında adına açılmış dolandırıcılık davasından beraat etti. Davada, estetik cerrahi şirketi BK Group’un Başkanı Kim Byung-Gun, Lee Jung-Hoon’ın Bithumb’ın satın alımı sırasında kendisini 70 milyon dolar değerinde 100 milyar won dolandırdığını iddia etmişti.

Seul Merkez Bölge Mahkemesi tarafından görülen davada, mahkeme Lee Jung-Hoon’ın “Belirli Ekonomik Suçların  Ağırlaştırılmış Cezasına” ilişkin yasayı ihlal etmediğine kanaat getirdi. Kaynaklara göre Lee Jung-Hoon, suçlu bulunması halinde 8 yıl hapis cezası alabilirdi. Ayrıca kararın, hisse fiyatında manipülasyon ve zimmete para geçirme ile suçlanan Bithumb’ın en büyük hissedarının intihar etmesinden bir hafta sonra açıklanması da dikkatlerden kaçmadı.

Öte yandan Kim Byung-Gun yakın geçmişte Singapur mahkemelerince BXA tokenlarını Lee Jung-Hoon’ın izni olmadan satmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkeme, token satışından gelen tüm gelirin, Singapur merkezli Bithumb’a iade edilmesini uygun bulmuştu.

Ek olarak Lee Jung-Hoon, geçtiğimiz yılın ekim ayında Güney Kore Terra (LUNA) çöküşüyle ilgili Ulusal Meclis Siyasi İşler Komitesi’ne tanık olarak çağrılmış ancak anksiyete bozukluğu yaşadığını öne sürerek tanıklığı reddetmişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Popüler Kripto Para Borsasının Eski Başkanı 70 Milyon Dolarlık Davada Aklandı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!