Gemini Earn Müşterilerinden Genesis ve DCG’e Toplu Dava Başvurusu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Winklevoss kardeşlerin kurucusu olduğu ABD’li popüler kripto para borsası Gemini’nin “Earn” programı müşterileri para çekme işlemlerinin askıya alınmasını gerekçe göstererek Genesis ve çatı şirketi Digital Currency Group’a (DCG) karşı toplu dava başvurusunda bulundu.

Genesis ve çatı şirketi DCG, Gemini’nin para çekme işlemlerini askıya aldığı Earn programı yatırımcılarının toplu davasıyla karşı karşıya kaldı. 3 davacı, Genesis tarafından kendilerinin ve tüm Gemini Earn kullanıcılarının dijital varlıklarını, firma ile kullanıcılar arasındaki süregelen “ana sözleşme” uyarınca iade etmesi gerektiğini öne sürdü.

Fakat yaklaşık bir aydır herhangi bir para çekim işlemi yapılamayan şirketten net bir açıklamada gelmedi. Buna ek olarak Genesis’in 2022 yazında iflasını duyurduğu ve o esnada sözleşmenin ihlal edilerek iflasın müşterilerden gizlediği iddia edildi.

Davacılar, Genesis cephesinde yaşanan bu “gizli iflasın” ardından şirketin kendi içerisinde senet takası yaparak olmayan bir parayı varmış gibi gösterdiğini öne sürdü. Söz konusu transferin iflas eden Three Arrows Capital‘e (3AC) ait 2,3 milyar dolarlık borcu tahsil etme hakkını 2033’te ödenmesi gereken 1,1 milyar dolarlık bir senedin takasından kaynaklandığı işaret edildi.

Buna benzer bir iddia yakın tarihte 3AC kurucu ortağı ve CEO’su Su Zhu tarafından da öne sürüldü. Zhu, halihazırda DCG’nin varlıklarının “sıfıra” ulaştığını belirtmişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Gemini Earn Müşterilerinden Genesis ve DCG’e Toplu Dava Başvurusu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!