Uzmanların üçte ikisi, ABD’deki resesyonun 2023’te de devam edeceğine inanıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm dünya ülkelerinin ekonomisi 2022 yılında buhrana girdi. Hem geleneksel piyasalar hem de kripto endüstrisi küresel çapta adeta çöküş yaşadı. Özellikle ABD, 2022 yılında ekonomik resesyon ve yüksek enflasyonla boğuştu. Wall Street Journal tarafından yapılan araştırmalara göre, finans uzmanları ABD’nin 2023 yılında da ekonomik sıkıntılar yaşayabileceğini düşünüyor.

Federal Rezerv ile birlikte iş yapan 23 büyük finans kurumundaki ekonomistlerin üçte ikisinden fazlası, ABD ekonomisin sığ piyasa koşullarına sahip olacağını düşünüyor. Bununla birlikte ankete katılım sağlayan iki kuruluş da ABD’nin 2023 yılında da resesyonla boğuşacağını düşünüyor.

Ayrıca Wall Street Journal araştırmasına finansal hizmet sektöründen Barclays PLC, Bank of America Corp., TD Securities ve UBS Group AG. gibi büyük şirketlerin de katılım sağladığını belirtmekte fayda var.

Araştırmanın sonucuna göre ABD’nin resesyon ile boğuşmasının sebepleri arasında ilk başta Federal Rezerv geliyordu. Haberin çevrildiği yayın saati itibarıyla ABD’deki enflasyon oranı yüzde 7. FED ise enflasyon beklentisini yüzde 2 olarak açıklamıştı. 

ABD ekonomisinin durgunluğa girmesinin diğer sebeplerin ise pandemi, konut piyasalarındaki düşüş ve bankaların daha katı koşullarda kredi verme stratejisi büyük rol oynadı.

Araştırmaya göre pek çok uzman, Kasım 2022’de ABD’deki yüzde 3,7 olarak ölçülen işsizlik oranlarının, ekonomik durgunlukla birlikte yüzde 5’in üzerine çıkabileceğini düşünüyor.

Kimi şirketler daha olumlu bir bakış açısına sahipti

Ne var ki Credit Suisse Group AG, Goldman Sachs Group Inc., HSBC Holdings PLC, JPMorgan Chase & Co. ve Morgan Stanley gibi dev finans şirketleri ABD ekonomisine karşı daha olumlu bir tutum sergiledi. Bahsi geçen şirketler, 2023 ve 2024 yıllarında ABD ekonomisinin resesyondan kurtulmuş olacağını belirtti.

ABD’nin genel durumu ve küresel ekonomi için tahminler, önümüzdeki yıllar için genel olarak pek de olumlu değildi. Ekim 2022’de Elon Musk, küresel olarak ekonomilerdeki gerilemenin 2024 yılına kadar sürebileceğini söylemişti.

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Uzmanların üçte ikisi, ABD’deki resesyonun 2023’te de devam edeceğine inanıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!