SBF, Alameda cüzdanlarından para taşıdığı iddialarını yalanladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX borsasının eski CEO’su Sam Bankman-Fried, kefaletle serbest bırakılmasının ardından ilk defa Twitter’da bir gönderi paylaştı. Bankman-Fried, Alameda Research cüzdanlarında meydana gelen hareketlenmeler sonucu ortaya atılan iddialara yanıt verdi. 

SBF, 30 Aralık’ta 1,1 milyon takipçili Twitter hesabı üzerinden Alameda cüzdanlarındaki transfelerle bir alakası olmadığını açıkladı. Bankman-Fried, Alameda cüzdanlarından para taşımaktan sorumlu olabileceği spekülasyonlarına şu şekilde yanıt verdi: “Alameda cüzdanlarında fonları harekete geçiren ben değilim. Varlıkları ben transfer etmedim istesem de edemem. Bu işlemlerin hiçbirine erişimim yok.” 

None of these are me. I’m not and couldn’t be moving any of those funds; I don’t have access to them anymore.https://t.co/5Gkin30Ny5

— SBF (@SBF_FTX) December 30, 2022

Geçtiğimiz günlerde Cointelegraph, 0x64e9 ile başlayan bir cüzdan adresinin Alameda’ya ait cüzdanlardan 600’den fazla ETH aldığını bildiren bir haber yayınlamıştı. Bankman-Fried’in iddiaları yalanlama eylemi ise bu habere yanıt olarak geldi. Bununla birlikte zincir üstü kayıtlara göre, varlıkların bir kısmı USDT’ye dönüştürülürken, kalan diğer kısmı ise karıştırıcı protokollere gönderildi. 

Ayrıca Alameda cüzdanlarında harekete geçen fonların transfer ediliş şekli, toplulukta bu eylemin içeriden bir iş olabileceğine dair şüphe uyanmasına sebep oldu. Kimileri de söz konusu işlemlerin Bankman-Fried tarafından gerçekleştirildiğini düşündü.  

Alameda Research cüzdanları harekete geçti, topluluk ayağa kalktı 

Alameda cüzdanları uzun süre sonra ilk defa SBF’nin kefaletle serbest bırakılmasının ardından yeniden harekete geçti. Alameda cüzdanlarındaki giderek artan hareketlilik ise kripto topluluğunda merak uyandırdı. Kimi topluluk üyerileri, cüzdanların bir saldırıya uğramış olabileceğini düşündu. Ancak kimileri ise cüzdanlardaki söz konusu hareketliliğin, SBF’nin kefaletle serbest bırakılmasının ardından meydana gelmesindeki tesadüfe dikkat çekti.

Bundan bir gün sonra ise, harekete geçen Alameda cüzdanlarından 1,7 milyon dolar transfer edildiği ortaya çıktı. Cointelegraph Türkiye tarafından yayınlanan habere göre, varlık transferlerinin arkasındaki suçlu, geçekleştirdiği işlemleri gizlemek için kapsamlı planlamalar düzenledi. Bahsi geçen cüzdanlar ise çeşitli kripto karıştırma protokolleri aracılığıyla hem transfer edildi hem de karıştırıldı.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SBF, Alameda cüzdanlarından para taşıdığı iddialarını yalanladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!