Galaxy Digital’in hisse fiyatı Argo’nun tesisini satın almadan yükseldi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yıl 2018’i gösterdiğinde, Bitcoin’de (BTC) yaşanan yükselişler, yeni madencilik şirketleri, yapılan ASIC işlemci yatırımcıları ve bir türlü yetişmeyen şiparişler görmek oldukça normaldi. Bu durum 2021’e kadar aynı şekilde devam etti.

Diğer taraftan 2021’in ikinci çeyreğinden sonra bir takım zorluklar baş göstermeye başadı. Şüphesiz en büyük zorluk aşırı derecede artan madencilik operasyonlarının ağın kendi protokolü ile baltalanmasıydı. Ne kadar çok işlem gücü, o kadar zor işlem. Doğal olarak en büyük madenciler büyük borçlar altına girerek yatırım yaptılar.

Günümüzde ise düşen Bitcoin (BTC) fiyatı, yaşanan krizler, düzenleyicilerin baskıları ve enflasyon diyince akla ilk gelen enerji maliyeti, madencilerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Ancak yaşananlar her zaman olumsuz olmuyor. Öyle ki Galaxy Digital, Argo Blockchain’e ait Helios maden tesisini satın almaya karar verdiğini açıkladı. İşin ilginç tarafı Galaxy’nin yaptığı yatırımın ilk meyvesini şimdiden alması oldu. Galaxy’nin hisse değer yüzde 13’ten fazla artarak 3.9100 seviyesine çıktı.

Galaxy Digital’in hisse senedi Argo’nun tesisini daha almadan yükselişe geçti

Argo Blockchain, kripto para madenciliği odaklı halka açık bir şirket konumunda. 2017 yılında kurulan şirketin merkezi İngiltere’de yer alıyor. Özel bilgisayar donanımı ve yazılımı kullanarak öncelikle Bitcoin ve diğer popüler kripto para madencilik işlemleri gerçekleştiren Argo, yükselen enerji fiyatı ve işlem zorluğu ile birlikte kurtuluşu Helios maden tesisini satmakta buldu.

Galaxy Digital’den ilk satın alım haberleri gelmesi üzerine ise Galaxy’nin hisselerinde bir yükseliş yaşandı. Şirket, tesis için 65 milyon doları gözden çıkardı ve Argo’ya 35 milyon dolarlık da kredi desteği sundu.  

İşin bir diğer dikkat çeken kısmı ise Argo Blockchain’in hisse fiyatlarının tersi oranda yüzde 14.45 düşmesi oldu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Galaxy Digital’in hisse fiyatı Argo’nun tesisini satın almadan yükseldi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!