FTX’in yan kuruluşu Liquid, 2023’te müşteri fonlarını geri iade edecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX’in yan kuruluşu ve Japon kripto borsası Liquid, 2023 yılında müşteri varlıklarını geri iade etme planlarını açıkladı.  

Bilindiği üzere Liquid borsası, FTX çöküşünden etkilenen pek çok kripto şirketinden yalnızca bir tanesi. FTX krizinin, kripto endüstrisinde büyük bir deprem etkisi oluşturmasıyla Liquid, 11. Madde kapsamında iflas başvurusunda bulunmuştu. Şirket iflas başvurularının yanı sıra müşterilerin para çekme faaliyetlerini de askıya almıştı. 

Liquid, 29 Aralık tarihli bir blog gönderisinde FTX Japonya ve Liquid Japan müşterilerinin emanet ettiği varlıkları iade etmeye hazırlandığını kaydetti. Ayrıca raporda, önümüzdeki ocak ayında daha fazla ayrıntı verileceği belirtiliyor. 

Liquid ekibi, şirketin 2023 yılında müşteri fonları iade etme planlarına ilişkin şu açıklamalarda bulundu: 

“FTX Japonya ve Liquid Japonya müşterilerimiz tarafından bize emanet edilen varlıklar için, Liquid Japan web sürümünden para çekme işlemlerinin aktive edilmesi için sistem geliştirme çalışmalarına devam ediyoruz.” 

Görünüşe göre Liquid, kullanıcıları ortada bırakmamak için elinden gelen çabayı gösteriyor. Liquid, FTX’e erişemeyen kullanıcıların FTX Japonya bakiyelerini Liquid Japonya web sitesinden kontrol etmelerine ve oradan para çekmelerine izin vermeyi amaçladığını belirtti. Ne var ki Liquid Japonya’yı kullanan müşterilerin de her zamanki gibi platformdan para çekme işlemlerini gerçekleştirebilmeleri bekleniyor. 

Liquid, ayrıca 13 Aralık tarihli bir Twitter gönderisinde FTX alacaklılarıyla el ele verdiğini ve müşterilerini ortada bırakmayacağına dair güvence vermişti.

We are cooperating with FTX Debtors as it relates to Liquid. We have not forgotten about our users, and we will provide further updates when we can. Thank you for your ongoing patience and understanding.

— Liquid Global Official (@Liquid_Global) December 14, 2022

İlginizi çekebilir: FTX’e Japonya’da 3 ay daha süre verildi  

Öte yandan Liquid, para çekme işlemlerini 15 Kasım tarihinde askıya aldı. Şirket, para çekme işlemlerini askıya almasına gerekçe olarak da ana şirketi FTX’teki likidite krizini gösterdi.  

Bundan kısa bir süre sonra, 21 Kasım’da platform FTX Trading’in talimatları doğrultusunda tüm faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX’in yan kuruluşu Liquid, 2023’te müşteri fonlarını geri iade edecek
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!