TCBM Açıkladı: Dijital Türk Lirası İle İlk İşlem Gerçekleştirildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Dijital Türk Lirası ile ilk ödeme işlemlerinin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini duyurdu.

TCMB 29 Aralık tarihinde resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, Dijital Türk lirası Projesi’nin birinci faz çalışmaları kapsamında ilk ödeme işlemlerinin Dijital Türk Lirası Ağı aracılığıyla ilk ödeme işlemlerinin gerçekleştirildiğini belirtti. TCMB çalışmaların 2023’ün ilk çeyreğinde de devam edeceğinin aktardı.

Açıklamada henüz TCMB ve çeşitli teknoloji şirketlerinin katılımı ile dar kapsamlı ve kapalı devre pilot uygulamalarının devam ettiği ifade edildi. TCMB pilot uygulamalardan sağlanan verilerin yapılacak değerlendirmelerden sonra kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

Ayrıca TCMB, 2023 yılında Dijital Türk Lirası İşbirliği Platformu aracılığıyla seçili bankalar ve finansal teknoloji firmalarının katılımı aracılığıyla testlerin genişletileceğini belirtti. Geniş kapsamlı testler sırasında dağıtık defter teknolojilerinin ödemeler ekosistemin kullanımı ve anlık ödeme sistemleri ile entegrasyonu gibi konularda tasarlanan testlere de yer verileceği bildirildi.

Öte yandan Dijital Türk Lirası’nın hukuki boyutuna yönelik merkez bankası şu açıklamalarda bulundu:

Dijital Türk Lirası’nın hukuki boyutuna yönelik çalışmalar, dijital kimliklendirmenin proje için kritik öneme haiz olduğunu göstermektedir. Bu nedenle, 2023 yılı boyunca Dijital Türk Lirası’nın teknolojik gereksinimlerinin yanı sıra iktisadi ve hukuki çerçevesine dair çalışmalara da öncelik verilecektir.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
TCBM Açıkladı: Dijital Türk Lirası İle İlk İşlem Gerçekleştirildi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!