Bankman-Fried, bir sonraki duruşmada suçlamalara itiraz edebilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Reuters, 28 Aralık’ta FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’in mahkeme kayıtlarına atıfta bulunduğu bir haber yayınladı. Bilindiği üzere Bankman-Fried’in 3 Ocak tarihinde mahkemeye çıkması bekleniyordu. Habere göre ise SBF’nin iki elektronik dolandırıcılık ve altı komplo suçlamalarına itiraz etmesi bekleniyor. 3 Ocak’ta gerçekleşecek olan duruşmada Bankman-Fried’in, Manhattan’daki Bölge Yargıcı Lewis Kaplan’ın önüne çıkması bekleniyor. 

Bilindiği üzere SBF’nin esas yargıcı Ronnie Abrams’ın FTX ile eşinin ortak olduğu Davis Polk & Wardwell hukuk şirketi arasındaki bağlantılar ortaya çıkmıştı. Bu sebeple de Abrams, davadan çekilmişti. Abrams’ın yerine ise 27 Aralık tarihinde Yargıç Lewis Kaplan atandı. Bir önceki yargıç Ronnie Abrams’ın ortağı olduğu hukuk şirketinin ise 2021 yılından bu yana FTX’e danışmanlık hizmeti veriyordu. 

Ayrıca Samuel Bankman-Fried, tutuklanmadan önce de pek çok defa FTX CEO’su olarak, eylemlerinin herhangi bir yasanın ihlal olmasına sebebiyet verdiğine inanmadığını söylemişti. SBF, FTX ve Alameda Research müşterilerinin fonlarının muhasebede yaşanan karışıklıklar sonucu, bu olayların yaşandığını belirtmişti. FTX’in yeni CEO’su John Ray ise ABD’nin Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nin bir duruşmasına verdiği demeçte, “Böyle bir ifadeyi güvenilir bulmuyorum” açıklamalarında bulunmuştu. 

Related: Santas and Grinches: The heroes and villains of 2022

Ray, Sam Bankman-Fried’in FTX’i yönetme şekline ilişkin bulunduğu açıklamalarında oldukça acımasızca davranmıştı. Ray’in yazılı ifadesinde ise şu açıklamalar yer alıyordu: 

“Kariyerimde, finansal tabloların eksikliğinden herhangi bir iç kontrol ya da yönetimin başarısızlığına kadar bir kuruluşun her parçasında kurumsal kontrollerin mutlak bir başarısızlığına hiç rastlamadım.” 

Öte yandan Bankman-Fried, 250 milyon dolar kefaletle serbest bırakılmasının ardından şu anda Kaliforniya’da ailesiyle birlikte yaşıyor. SBF, kefaletle serbest bırakılırken aynı zamanda pek çok sıkı denetime de tabi tutuldu. Bu denetimlerden bazıları da Bankman-Fried’in serbest bırakılmasına ilişkin akıl sağlığı, madde bağımlılığı değerlendirmesi ve tedavisi de dahil olmak üzere birkaç başka koşul daha bulunuyordu. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bankman-Fried, bir sonraki duruşmada suçlamalara itiraz edebilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!