SBF İtiraf Etti: Robinhood Hisseleri İçin Alameda’dan 546 Milyon Dolar Borç Aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sam Bankman-Fried’ın (SBF) Robinhood (HOOD) hisselerine yönelik itirafı FTX, Alemeda Research ve BlockFi arasındaki kredi üçgenine dair gerçekleri ortaya çıkardı. 

FTX kurucusu Sam Bankman-Fried mahkemeye verdiği yeminli ifadede dikkat çeken açıklamalarda bulundu. SBF, HOOD hissesi satın almak için FTX’in kardeş şirketi Alameda Research‘den 546 milyon dolarlık finansman sağladığını itiraf etti. Bu finansman anlaşmasının ilgi çekici kısmı ise SBF’in ifadesinin devamında ortaya çıktı.

SBF’in yeminli açıklamasına göre 546 milyon dolarlık finansman ile alınan bu hisseler, Alameda’nın BlockFi‘dan borç alması için teminat olarak gösterildi. Bahsi geçen HOOD hisseleri ise SBF’in üzerine kayıtlı Emergent Fidelity Technologies şirketinin himayesi altına alındı.

Ortaya çıkan belgelere göre Alameda, SBF ve FTX’in bir diğer kurucu ortağı olan Garry Wang’a söz konusu 546 milyon dolarlık krediyi 4 taksitle ödedi. İlk olarak 30 Nisan’da yaklaşık 316,6 milyon dolar ve 35,1 milyon dolar iki kredi ardından 15 Mayıs’ta 75 milyon ve 19,4 milyon dolarlık iki kredi daha verildi.

Söz konusu kredi alışverişinin ortaya çıkması şu anda yaklaşık 430 milyon dolar değerinde olan 56 milyon HOOD hissesi için devam eden yasal süreci daha da karmaşık hale getirdi. Likidite kriziyle boğuşan BlockFi kasım ayının sonunda taahhüt ettiği Robinhood hisselerini vermediği gerekçesiyle iflas eden FTX’in kurucusu SBF ve onun yatırım şirketine dava açmıştı.

Geçtiğimiz günlerde mahkemeye yapılan yeni başvuruda söz konusu HOOD hisseleri için hem SBF, hem BlockFi hem de FTX’in alacaklılarından Yonathan Ben Shimon hak talebinde bulunmuştu. FTX avukatları ise yapılan bu hak talebine karşı çıkarak “FTX tüm alacaklılarına nasıl geri ödeme yapacağını bulana kadar” söz konusu hisselerin dondurulmaya devam edilmesi gerektiğini savundu.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
SBF İtiraf Etti: Robinhood Hisseleri İçin Alameda’dan 546 Milyon Dolar Borç Aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!