Kripto şirketi Midas 63 milyon dolarlık zararla piyasaya veda etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saklama CeDeFi yatırım platformu Midas, merkeziyetsiz finans (DeFi) portföyündeki 63,3 milyon dolarlık zarar sebebiyle platformu kapatacağını duyurdu. 

FTX’te meydana gelen çöküşün ardından kripto endüstrisi derinden etkilendi. Borsanın iflas etmesiyle birlikte pek şirket ve yatırımcının milyarlarca doları havaya uçtu. Kripto piyasasında adeta bir bomba etkisi yaratan çöküş, kripto şirketlerini ve FTX’e bağlı şirketleri iflasın eşiğine sürükledi. Özellikle de FTX’e yatırım yapan şirketler, milyonlarca dolarlık zarar bildirimlerinin ardından kepenkleri indirmeye başladı. Bu şirketlerden sonuncusu ise yatırım platformu Midas oldu. 

Midas’ın kurucusu ve CEO’su Iakov Levin, gerçekleştirdiği bir duyuruda verilen bu kararın DeFi portföy fonundaki 50 milyon dolar kayıpla alakalı olduğunu söyledi. Bahsi geçen bu kayıp ise yönetimde olan toplam 250 milyon dolar varlığın yüzde 20’sini oluşturuyor. 

Buna ek olarak Levin, Terraform Labs, FTX borsası ve Celsuis Network’te meydana gelen krizlerin ayakta kalma mücadelelerini sekteye uğrattığını belirtti. Midas kurucusu, müşterilerinin, bahsi geçen şirketlerin çöküşüyle varlıklarının yüzde 60’ını platformdan çektiğini belirtti.  

Levin, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Terra, FTX, Celsius ve daha birçok kuruluşun çökmesiyle birlikte altı ay boyunca platformumuzdan yüzde 60 oranında nakit çıkışına şahitlik ettik. Bu durum da sürdürülebilir bir şekilde yola devam etmemize engel oldu.” 

Duyuruya göre, platformun Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve stablecoin’lerindeki toplam yükümlülükleri 115 milyon dolardır. Platformun mevcut varlıkları ise 51,7 milyon dolardır. Bu da ortaya 63,3 milyon dolarlık bir açık ortaya çıkarıyor. 

Midas bakiyelerindeki açık. Kaynak: Midas Investments

Öte yandan Midas CEO’su, şirketin CeFi ve DeFi kullanıcıları için CeDeFi stratejileri yürütmeyi planladığını belirtti. Buna ek olarak Levin, karşılıklı kazanma durumu ortaya çıkarma umuduyla yeni bir proje başlatacağını belirtti. Levin, rakip protokolleri likidite yoluyla birbirine bağlayacağını söyledi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto şirketi Midas 63 milyon dolarlık zararla piyasaya veda etti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!