Kraken borsası Japon pazarından çekiliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küresel kripto para borsası Kraken, Japonya’daki faaliyetlerini durdurmaya karar verdi. Şirket Japon pazarından çekilmesinin sebebi olarak kripto piyasasının şu anda çok zayıf olduğunu ve kaynakları üzerindeki baskıyı azaltmak istediğini belirtti. 

Kraken borsası, 28 Aralık tarihli bir blog gönderisinde Japonya’daki faaliyetlerini durdurma kararı aldığını ve Finansal Hizmetler Kuruluşu’ndaki kaydını 31 Ocak 2023’e kadar sildirmiş olacağını açıkladı. Kraken, bu hareketin kaynaklarına öncelik verme çabalarının bir parçası olduğu kaydetti.

Kraken’in blog gönderisinde şu ifadeler yer alıyordu:

“Japonya’daki mevcut piyasa koşulları, küresel olarak zayıf bir kripto piyasasıyla birleştiğinde, Japonya’daki işimizi daha da büyütmek için gereken kaynaklar şu anda mantıklı bir seviyede değil. Sonuç olarak Kraken bundan sonra Japonya’da hizmet vermeyecek.”

Bununla birlikte kullanıcıların, varlıklarını Kraken borsasının kendi bireysel saklama cüzdanlarını transfer edebileceği, portföylerini Japon Yen’ine dönüştürebileceği ya da varlıklarını istedikleri herhangi bir yerel bankaya aktarabilecekleri belirtildi. Bununla birlikte para çekme işlemlerinin limitleri ocak ayı boyunca kaldırılacak. Kullanıcıların kısa süre içerisinde paylaşılacak olan stake edilen Ethereum’larını (ETH) almalarına izin verecek bir süreç de olacak. 

Ayrıca teminatların 9 Ocak’ta devre dışı bırakılacağı, ancak diğer ticaret faaliyetlerinin devam edeceği de belirtildi. 

There has never been a dull moment in crypto, and this year was no different.

For a recap, check out Kraken’s 2022 Year in Review: https://t.co/dXF64amFpM pic.twitter.com/kIkeKarmMQ

— Kraken Exchange (@krakenfx) December 27, 2022

Bilindiği üzere Kraken son birkaç aydır maliyetlerini azaltmaya odaklanmıştı.  

Şirket, 30 Kasım’da ise zorlu piyasa koşullarında ayakta kalabilmek adına çalışanlarının yüzde 30’unu işten çıkaracağını açıklamıştı. Kraken, personel çıkarımına ilişkin gerçekleştirdiği duyuruda “Verilen en zor kararlardan bir tanesiydi” ifadelerini kullandı.

Borsa, ayrıca düşük işlem hacimlerinin ve giderek azalan müşteri kayıtlarının vermiş olduğu kararda büyük bir payının olduğunu ve uzun vadede sürdürülebilir bir şirket olabilmek için bu kararı vermek zorunda olduğunu belirtmişti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kraken borsası Japon pazarından çekiliyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!