FTX’e müşterilerinden bir dava daha

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para sektörü çıktığı ilk günden bu yana bir takım kriz ve çöküşler ile sık sık mücadele etti. Bunların büyük bir kısmı fiyat bazlı ve yatırımcı odaklı krizlerdi. Ancak belli başlı krizler, sektörün günümüz karakterinin olgunlaşmasında oldukça etkili oldu. Haziran 2011’de Mt.Gox’un iflası ile Bitcoin’in (BTC) 32 dolarlık zirvesinden çakışılı, FTX’in çok daha üzerinde bir etki yaratmıştı. Ancak o dönemde ne bu kadar büyük bir para havuzu ne de bu denli kritik bir düzenleyici baskısı vardı. 

Tüm bu konular göz önüne alındığında FTX’in yarattığı krater etkisi daha net gözüküyor. FTX’in yatırımcıları ise bu kraterin ortasında, varlıklarının söz konusu olduğu bu krizde yeni bir dava ile gündeme geldi. 

FTX ve üst düzey yöneticileri müşteriler tarafından toplu dava edildi

Merkezi kripto para borsaları, yapıları gereği genellikle yatırılan varlıkları kendi cüzdanlarına aktarır ve kullanıcıların alım satımlarını Off-Chain olarak adlandırılan kapalı bir sistemde yürütür. Kullanıcılar geçerli varlığı çekmek istediğinde ise bu cüzdanlardan kullanıcılara varlık aktarımı yapılır. FTX krizinde yaşanan olay, FTX’in kullanıcı varlıklarını kullandığı için elinde herkesin parasını çekebilecek kadar varlığın kalmamasıydı.

Reuters tarafından paylaşılan son gelişmelere göre ise müşteriler, kurucu Sam Bankman-Fried ve üst düzey yöneticilere FTX’in elindeki tüm dijital varlıklarının müşterilere ait olduğuna dair beyan talep ederek dava açtı. 

Delaware’deki ABD İflas Mahkemesi’nde açılan davanın detaylarına bakıldığında, FTX’in müşteri hesaplarını ayırma sözü verdiği, ancak bu sözün arkasında durmadığına yönelik bir iddia yer alıyor. Davacılara göre FTX, varlıkların kötüye kullanılmasına izin verdi ve bu nedenle bu mevduatları geri ödemek mecburiyetinde. 

Bu mecburiyeti öne süren davacılar, mahkemeden ABD müşterileri için FTX’in hesaplarındaki tutulan fon ve diğer varlıkların müşterilere ait olduğundu ispat etmesini talep ediyor. Mahkeme bu talep üzerine varlıkların FTX’e üzerinden müşterilere olduğuna karar verirse, müşteriler diğer alacaklılara göre geri ödemede önceliğe sahip olduklarına dair yeni bir talepte bulunabilecekler.

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX’e müşterilerinden bir dava daha
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!