FTX, müşteri fonlarıyla Alameda’dan 546 milyon dolar borç aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX borsasının eski kurucusu Sam Bankman-Fried’in Robinhood hissesi satın alabilmek için kardeş şirketi Alameda Research’ten müşteri paralarıyla 546 milyon dolar borç aldığı ortaya çıktı. 

Aynı hisseler daha sonrasında Bankman-Fried tarafından Alameda’nın hisselerinde hak iddia eden BlockFi’dan aldığı bir kredi için teminat olarak kullanıldı. 

Bankman-Fried, 12 Aralık tarihinde (tutuklandığı gün) Antigua ve Barbuda Yüksek Mahkemesi’nde bir beyanname sundu. Bu beyanname ise 27 Aralık’ta kamuoyuna açıklandı. Söz konusu beyannamede SBF ve FTX kurucu ortağı Zixiao Wang’in Alameda’dan kredileri geçtiğimiz nisan ve mayıs aylarında 4 senet aracılığıyla aldığı belirtiliyordu. 

Bununla birlikte, SBF ve Wang’e 30 Nisan’da sırasıyla 316,6 milyon ve 35,1 milyon dolarlık kredi verildi. Daha sonrasında ise biri 175 milyon biri de 19,4 milyon dolar olmak üzere 15 Mayıs tarihinde Bnakman-Fried’e verildi. 

Bahsi geçen krediler ise Bankman-Fried’in Antigua merkezli paravan şirketi Emergent Fidelity Technologies Ltd.’yi finanse etmek için kullanıldığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz mayıs ayında ise paravan şirket, Robinhood’un yüzde 7,6’lık hissesini 648 milyon dolara satın aldı. 

Ayrıca, Bankman-Fried ve diğer kurucu ortağı tarafından zamanında alınan kredilerin ortaya çıkması, SBF’nin şu anda devam etmekte olan davalarını etkileyebileceği düşünülüyor.  

Yeni iflas etmiş olan kripto kredi şirketi BlockFi, Sam Bankman-Fried’ın holding şirketi Emergent Fidelity Technologies’e geçen kasım ayının başlarında teminat olarak rehin verilen Robinhood hisselerini talep etmek için dava açtı.  

İlginizi çekebilir: Eski hapishane mahkumundan Sam Bankman-Fried’e tavsiye  

FTX ise 23 Aralık’ta BlockFi’ın hisseleri talep etmesini önlemek için bir ABD iflas yargıcından yardım istedi. FTX, söz konusu hisselerin Alameda’ya ait olduğunu söyledi ve FTX şirketlerinin Robinhood hissesini elinde tutmaları gerektiği konusunda ısrarcı oldu.  

Buna ek olarak SBF ve FTX borsasından alacağı olan Ben Shimon, hisseler üzerinde hak talep etti. 

Öte yandan Bankman-Fried’in devam eden davalarının yanı sıra Alameda Research’ün eski CEO Caroline Ellison, 23 Aralık tarihinde gerçekleştirdiği bir savcı-sanık uzlaşmasında, Alameda’nın FTX müşterilerinin yatırdığı paraları borç aldığını açıklamıştı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX, müşteri fonlarıyla Alameda’dan 546 milyon dolar borç aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!