Argo Blockchain, madencilik tesisi Helios’u 65 milyon dolara sattı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para madencilik şirketi Argo Blockchain, mevcut ayı piyasasında ayakta kalabilmek için en büyük madencilik tesislerinden bir tanesi olan Helios’u satmak için zor bir karar verdi.  

Argo Blockchain CEO’su Peter Wall 28 Aralık’ta, kripto yatırım şirketi Galaxy Digital CEO’su Michael Novogratz ile, madencilik tesisi Helios’u satmak için anlaşmaya vardı. Söz konusu madencilik tesisi, Galaxy’ye 65 milyon dolar karşılığında satılacak. Argo, ayrıca Galaxy Digital’a olan borcunu ödeyebilmek için halihazırda madencilik yöntemi ile elde ettiği Bitcoin’ler (BTC) satıyordu. 

Buna ek olarak Galaxy, zor durumda olan madencilik şirketi Argo’nun borcunu ödeyebilmesine yardım olmak için 35 milyon dolarlık bir kredi sağlayacağını bildirildi. Argo CEO’su, ayrıca “Galaxy’nin şirketimize sağlamış olduğu krediyi borçlu olduğumuz NYDIG ve diğer teminatlı borç veren şirketlere ödedik” açıklamalarında bulundu. 

Wall, Argo Blockchain’in toplam borcunu 41 milyon dolar azaltmayı amaçlayan açıklamalarının yanı sıra şirketin likidite sorunlarını gidermeyi ve işletme yapısını iyileştirmeye ilişkin planları olduğu belirtti. Zor zamanlardan geçen kripto madencilik şirketinin CEO’su, ayrıca madencilik faaliyetlerine yeniden devam edebilmeyi umut ediyor. 

Bununla birlikte Wall, düşük Bitcoin fiyatlarını ve yüksek enerji maliyetlerine atıfta bulundu ve Galaxy Dijital ile yapmış olduğu anlaşmanın leriye dönük olarak uygulanabilir tek yol olduğunu belirtti. 

Argo Blockchain CEO’su, şirketin Helios’u madencilik ekipmanlarıyla birlikte satmadığını da ekledi. Wall, “O ekipmanlar, Helios tesisinde madencilik yapmaya devam edecek” ifadelerini kullandı. Buna ek olarak Wall, madencilik ekipmanlarını Helios’ta çalıştırmaya devam etmek için bir anlaşma imzaladığını da sözlerine ekledi. 

“Helios’ta kalabiliyor olmak, Teksas şebekesi aracılığıyla güce erişim sağlamamıza devam etmemize ve Ercot tarafından sağlanan yardımcı hizmetlere katılmamıza imkân tanıyacak.” 

İki şirket arasındaki anlaşma ise Argo’nun geçtiğimiz mayıs ayında resmi olarak Helios tesisinin faaliyetlerini başlatmasından yalnızca altı ay sonra gerçekleşti. Ayrıca, Argo Blokchain’in en büyük madencilik şirketlerinden biri olarak kabul edilen Helios, 200 megawatt (MW) elektriği destekleyen Argo’nun en büyük madencilik tesisi olarak nitelendirilebilir. Argo’nun bir diğer madencilik tesisi olan Baie Comeau, Helios ile karşılaştırıldığında ise yalnızca 15 MW’lık bir sistemle faaliyet gösteriyor. 

Son olarak Cointelegraph, Argo Blockchain ile iletişime geçti ancak haberin çeviri yayın saati itibarıyla bir yanıt alamadı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Argo Blockchain, madencilik tesisi Helios’u 65 milyon dolara sattı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!