Defrost Finance, çalınan 12 milyon dolarlık fonları müşterilerine iade edecek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkeziyetsiz kaldıraçlı alım satım platformu Defrost Finance, 25 Aralık’ta bir kredi saldırısının kurbanı oldu. Yeni bir duyuruya göre, Defrost Finance çalınan varlıklarını geri toplamasının ardından fonları sahiplerine geri gönderecek. 

Medium tarafından yayınlanan bir gönderide Defrost Finance, kısa süre içerisinde varlıkları çalınan müşterilerine fonlarını iade edeceğini açıkladı. Varlıkların yatırımcılara iade edilmesi için süreç, zincir üstü piyasa oranında Ethereum’ların (ETH) DAI gibi stablecoin’lere çevrilerek ilerleyecek. Daha sonrasında ise Ethereum blokzincirinden transfer edilen tüm stablecoin’lerin Avalanche’a transfer edilmesi bekleniyor. 

Tüm bunların yanı sıra, Defrost Finance ekibi saldırıdan önce kimin ne kadar varlığa sahip olduğunu öğrenmek için zincir üstü veriler için bir inceleme başlatacağını bildirdi. Defrost ekibi, incelemeyi tamamladıktan sonra ise elde edilen verileri kamuoyuna açıklayacaklarını belirtti. 

Kullanıcılara iade edilmeden önce uygulanması gereken tüm süreç tamamlandığında ise Defrost ekibi halihazırda stablecoin’lere dönüştürülmüş varlıkları akıllı sözleşmeler aracılığıyla orijinal cüzdanlarına iade edecek.

İlginizi çekebilir: DeFi alanında huzur kalmadı: BitKeep’e 8 milyon dolarlık siber saldırı!  

Öte yandan, Defrost Finance’in çalınan varlıklarla birlikte kaçacağı düşünülüyordu. Blokzincir güvenlik şirketi CertiK, Defrost’ta meydana gelen saldırıyı çıkış dolandırıcılığı (exit scam) olarak nitelendirdi. Diğer yandan blokzincir analitik şirketi PeckShield ise kripto topluluğunu söz konusu saldırıyı “rug pull” dolandırıcılık yöntemi ile gerçekleştirdikleri konusunda uyardı. Siber saldırıda ise toplamda 12 milyon dolar çalındğı tahmin ediliyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Defrost Finance, çalınan 12 milyon dolarlık fonları müşterilerine iade edecek!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!