Çalışanların yüzde 40’ı işten çıkarılacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NEAR Protokolü üzerine inşa edilmiş merkeziyetsiz bir uygulama zinciri ağı olan Octopus Network, mevcut piyasa koşullarına uyum sağlayabilmek için yeniden kod düzenleme faaliyetlerine başlayacağını duyurdu. 

Octopus Network, yeniden kod düzenleme faaliyetlerinin bir parçası olarak personellerinin yüzde 40’ını işten çıkaracağını duyurdu. Kalan personelin ise maaşlarından yaklaşık yüzde 20’lik bir kesinti yapılacağı belirtildi. Bununla birlikte ekibin token teşviki ise kısa süreliğine askıya alınacak.  

Octopus Network’ün kurucusu Louis Liu, daha öncede kripto kışı yaşamış olmasına rağmen, bu kışın çok daha farklı geçtiğini belirtti. Liu, ayrıca mevcut kripto kışının en az bir yıl daha sürebileceğini, belki daha bile fazla süreceğine ilişkin tahminleri olduğunu söyledi. Liu, “Pek çok Web3 girişimi ayakta kalamayacak” ifadelerini kullandı. 

Octopus Network kurucusu, mevcut kripto kışından sağ çıkabilmek için işten çıkarımların ve maaş kesintilerinin yanı sıra, ağdaki stratejilerin de değişikliğe uğratılmaları gerektiğine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Öte yandan son birkaç ayda pek çok kripto şirketi mevcut piyasa koşullarında ayakta kalabilmek için personel çıkarımları yaptı ve pek çok zor karar vermek zorunda kaldı. Bybit borsası, aralık ayında ayı piyasasında ayakta kalmak için ikinci bir işten çıkarım yoluna girdiklerini açıklamıştı. Söz konusu işten çıkarımlar başlamadan önce ise Bybit çalışanlarının sayısı 2 bini bulmuştu. 

Aynı ay içerisinde Avustralya merkezli borsa Swyftx, piyasadaki en kötü senaryoya hazırlıklı olabilmek için çalışanlarının yüzde 35’ini işten çıkaracağını açıklamıştı. Nihayetinde Swyftx 90 personelini işten çıkardı. Swyftx’in CEO’su Alex Harper, FTX’e herhangi bir dolaylı yoldan yatırımda bulunmadıklarını ve çöküşünden etkilenmediklerini belirtti. Harper, yalnızca şirketin FTX’te meydana gelen çöküşün etkilerine bağışıklığının bulunmadığını belirtti. 

Son olarak 2022 yılı kripto para piyasası adına siber saldırılar, pek çok kripto şirketinin batması ve kripto kışı ile birlike oldukça zor bir yıl oldu. Pek çok uzman ise ayı piyasasının 2023 yılında da devam edebileceği kanısında. Bununla birlikte mevcut piyasa koşullarının devam ettiği ya da daha da kötüye gitti durumda ise şirketlerin daha fazla işten çıkarım yapabilecekleri düşünülüyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Çalışanların yüzde 40’ı işten çıkarılacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!