Bitcoin ASIC madencilik donanımlarının fiyatı dipte seyrediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin ASIC madencilik donanımları (yalnızca Bitcoin madenciliği için optimize edilmiş makineler), 2020-2021’den beri görülmemiş düzeyde ucuza satılıyor. Bu durum, derinleşen kripto ayı piyasasının bir işareti olarak görülüyor.

Hashrate Index’in son verilerine göre, 38 Joule başına en az bir terahash üreten verimli ASIC donanımlarının 7 Mayıs 2021’de 119,25 dolara ulaşan fiyatı, 25 Aralık 2022 itibarıyla yüzde 86,82 gerileyerek 15,71 dolara kadar geriledi.

Bitmain’ın Antminer S19’u ve MicroBTC’nin Whatsminer M30s’i de bu kategorideki donanımlar arasında yer alıyor.

Aynı durum orta sınıf madencilik donanımları için de geçerli. Geçtiğimiz yılın mayıs ayında 96,24 dolara ulaşan fiyatlar, günümüzde 10,23 dolara geriledi.

TH başına 68 Joule enerjiden fazlasını gerektiren en verimsiz makinaların fiyatı ise yüzde 91 gerileme ile 52,85 dolardan 4,72 dolara kadar düştü. Bu ekipmanlar en son 5 Kasım 2020’de bu fiyata satılmıştı.

Bitcoin ASIC madencilik ekipmanlarının verimlilik düzeylerine göre fiyat endeksi. Kaynak: Hashrate Index.

Madencilik donanımı fiyatlarındaki düşüş, büyük Bitcoin madenciliği şirketlerinin ayı piyasasında kâr etmekte zorlanmasıyla ilişkilendiriyor. Bu şirketler faaliyetlerini sürdürmek için ya BTC sattı ya borçlandı, en zor durumda olanlar ise iflas bayrağını çekti.

İflas başvurusu yapan şirketler arasında Core Scientific, Marathon Digital, Riot Blockchain, Bitfarms ve Argo Blockchain gibi isimler bulunuyor.

Donanım fiyatlarındaki düşüş kimi alıcılar için avantaja dönüştü. BitRiver gibi Rusya merkezli birçok madencilik tesisi, ülkedeki görece düşük elektrik fiyatlarıyla birlikte bu avantajı kullandı. Yeni madencilik donanımlarından bazıları, enerji bakımından zengin Rusya’da 0,07 kWh harcayarak bir adet Bitcoin’in madenciliğini yapabiliyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ASIC madencilik donanımlarının fiyatı dipte seyrediyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!