“Büyük kurumsal yatırımcılar, kriptoları görmezden geliyor”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

JP Morgan Asset Management’ta Kurumsal Portföy Strateji Başkanı Jared Gross, Bloomberg ile gerçekleştirdiği bir röportaj esnasında kripto varlık sınıfının yüksek dalgalanmalarının büyük kurumsal yatırımcılar için zorluk oluşturduğu söyledi. Gross, bu sebeple de büyük yatırımcıların hala büyük oranda kripto pazarından uzak durduğunun altını çizdi. 

Gross, konuya ilişkin “Kriptolar, bir varlık sınıfı olarak büyük kurumsal yatırımcılar için etkili bir biçimde mevcut değildir. Kriptolardaki dalgalanma oranı ise çok yüksek” açıklamalarında bulundu. 

Gross, çoğu kurumsal yatırımcının şu anda kripto pazarına atlamadıkları için rahat bir nefes aldığına inanıyor. Ayrıca Gross, bu yatırımcıların yakın zamanda kripto pazarına girmelerine de pek ihtimal vermiyor.  

Bununla birlikte Gross, şu anda mevcut olan ayı piyasasının, Bitcoin’in (BTC) bir altın ya da bir enflasyondan korunma aracı olarak görülmesi fikrini de sona erdirdiğini vurguladı.  

Özellikle 2022 yılı, kripto piyasası açısında tam felaket olarak değerlendirilebilir. Haberin çevrildiği yayın saati itibarıyla Bitcoin fiyatı geçtiğimiz ocak ayından bu yana 47.700 dolar seviyelerinden yüzde 65’e yakın değer kaybederek 17 bin dolara kadar geri çekildi. Tüm bu süreç boyunca aynı senaryo Ethereum’un (ETH) da başına geldi. ETH fiyatı 3.700 dolar’dan yüzde 67 değer kaybederek 1.200 dolar seviyelerine kadar düştü. CoinMarketCap verilerine göre ise kripto para piyasasının toplam piyasa değeri, 2,2 trilyon dolardan 810 milyar dolara düştü. 

Öte yandan her ne kadar kripto piyasası büyük kurumsal yatırımcılar tarafından pek tercih edilmese de çoğu kurumsal şirket tarafından da benimsenmeye devam ediyor. Geçtiğimiz ekim ayında ABD’nin en eski bankalarından biri olan BNY Mellon, belirli kurumsal müşterileri için Ethereum ve Bitcoin saklayacağını açıkladı. Buna ek olarak Fransız Société Générale bankası, dijital varlık hizmet sağlayıcısı olarak düzenleyici onay aldı.  

Cointelegraph tarafından bildirildiği üzere BNY Mellon CEO’su Robin Vince, kurumsal odaklı kripto hizmetlerinin başlatılmasının arkasındaki motivasyonun müşteri taleplerinden kaynaklandığını belirtti. 

Son olarak JP Morgan Chase’in son yayınlanan bir raporuna göre, ABD nüfusunun yüzde 13’ü, yani neredeyse 43 milyonu, hayatlarında en az bir defa kripto paraya sahip oldu. 2020 yılında ise bu yüzdelik yalnızca yüzde 3 oranındaydı. Yalnızca iki senede bu oranda bir artışın meydana gelmesi ise her ne kadar piyasada olumsuz olaylar meydana gelse de kripto endüstrisinin hızla büyümeye ve benimsenmeye devam ettiğinin adeta bir kanıtı niteliğindedir.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
“Büyük kurumsal yatırımcılar, kriptoları görmezden geliyor”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!