Caroline Ellison, FTX ve Alameda Research’ün ilişkisine dair itiraflarda bulundu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alameda Research’ün eski CEO’su Caroline Ellison, savcı sanık uzlaşmasının bir parçası olarak FTX borsasının fonlarının risk sermayesi şirketinin yatırımları için kullanıma sunulduğunun farkında olduğunu söyledi. 

Ellison, 23 Aralık’ta yayınlanan New York Güney Bölgesi’ndeki itiraf pazarlığı için yapılan işlemlerin kapsamındaki bir transkriptinde, eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried aleyhindeki davanın kapsamında FTX ve Alameda arasındaki finansal bağların olduğunu kabul etti. Alameda’nın eski CEO’suna göre, şirket 2019 ila 2022 yılları arasında FTX aracılığıyla borç alma tesisine erişti.  

Bununla birlikte Ellison, “FTX yöneticilerinin Alameda’nın FTX.com hesabında Alameda Research’ün çeşitli itibari para ve kripto para birimlerinde negatif bakiyeleri korumasına izin veren özel ayarlar uyguladığını anladım. Bu düzenleme pratikte, Alameda’nın teminat göndermesi gerekmeden, negatif bakiyelere faiz ödemek zorunda kalmadan, marj çağrılarına ya da FTX.com’un tasfiye protokollerine tabi olmadan sınırsız bir kredi limitine erişmesine izin verdi” ifadelerini kullandı. 

“Alameda’nın FTX hesaplarının belirli bir para biriminde önemli negatif bakiyeleri varsa, bu Alameda’nın FTX müşterilerinin borsaya yatırdığı fonları ödünç aldığı anlamına geliyordu.”

OK – on #FTX / Alameda, here now the unsealed guilty plea transcript of Caroline Ellison – it was held in secret, and not docketed until today, once Bankman-Fried was freed on $250 mln bond. Thread then stories on https://t.co/3AcCBJNU41 and pic.twitter.com/Ptd0L1u9oL

— Inner City Press (@innercitypress) December 23, 2022

Ellison’ın açıklaması, ayrıca Bankman-Fried ve diğer FTX yöneticilerinin Alameda’dan borç aldığı ve FTX fonlarını birkaç milyar dolar değerindeki kredileri geri ödemek için kullandığı iddialarını da kapsıyordu. Ellison, pek çok FTX müşterisinin varlıklarının kendi lehlerine kullanılmasını bekledikleri söyledi. Buna ek olarak Ellison, SBF ile birlikte, yasadışı olduğunu bildikleri halde Alameda müşterileri için maddi açıdan yanıltıcı finansal tablolar hazırladıklarını itiraf etti:

“Yapmış olduğum şeyler için çok pişmanım, yanlış olduğunu biliyordum.” 

İlginizi çekebilir: Kripto Twitter, SBF’nin 250 milyon dolar kefaletle serbest kalmasına tepkili  

Öte yandan Ellison’ın savcı sanık uzlaşması, eski Alameda CEO’sunu Bankman-Fried’in şu anda müşteri varlıklarını zimmete geçirme ve menkul kıymet dolandırıcılığı da dahil olmak üzere karşılaştığı suçlamaların çoğundan büyük ölçüde kurtarmış oldu. Tıpkı Sam Bankman-Fried’de olduğu gibi aşağı yukarı Ellison’ın da 110 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği tahmin ediliyordu. Ancak Ellison’ın her ne kadar hala vergi ihlalleri yüzünden yargılanabilme ihtimali olsa da savcı sanık uzlaşması sebebiyle, Alameda’nın eski CEO’sunun tüm seyahat belgelerini teslim etmesi şartıyla 250 bin dolar kefaletle serbest bırakılacağı kararı alındı. 

ABD’li yetkililer, Bankman-Fried’i Bahamalar’daki Fox Hill Hapishanesinde bir haftadan fazla bir süre geçirmesinin ardından 21 Aralık tarihinde Bahamalar’dan iade aldı. Son gelişmelere göre, savcılar 250 bin dolarlık bir kefalet karşılığında Sam Bankman-Fried’i belirli sıkı koşullar altında serbest bıraktı. SBF’nin ilk duruşmasının ise 5 Ocak tarihinde gerçekleşmesi bekleniyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Caroline Ellison, FTX ve Alameda Research’ün ilişkisine dair itiraflarda bulundu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!