SEC baş danışmanı görevinden ayrılıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) baş danışmanı Dan Berkovitz, bir yıldan uzun bir süre sonra kurumdan ayrılacağını söyledi.

SEC, 22 Aralık’ta yaptığı bir duyuruda Berkovitz’in 31 Ocak’ta görevinden ayrılacağını açıkladı. Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’ndaki eski komisyon üyesi Berkovitz, SEC’e Kasım 2021’de katılmıştı. Berkovitz, o esnada SEC başkanı Gary Gensler ile “yatırımcı korumasını artıracak düzenleyici bir gündem” üzerinde çalışmayı planladığını söylemişti.

Berkovitz, “Otuz dört yıldır sürdürdüğüm kamu hizmetinden sonra, benim için yeni ve farklı zorlukların ve fırsatların peşine düşme zamanı geldi,” ifadelerini kullandı.

Berkovitz’in SEC’den ayrıldıktan sonra özel sektöre girmeyi düşünüp düşünmediği henüz net değil. 2017’den 2021’e kadar CFTC başkanı olarak görev yapan Brian Quintenz, Eylül 2021’de risk sermayesi şirketi Andreessen Horowitz’e şirketin kripto ekibine danışman olarak katılma kararı almıştı.

SEC Baş Hukuk Müşaviri Yardımcısı Megan Barbero, Berkovitz görevinden ayrıldıkta sonra onun yerini alacak.

Berkovitz, CFTC’deki görevini sürdürürken türev borsası BitMEX’e karşı 100 milyon dolarlık bir para cezasına atıfta bulunarak, kurumun kripto alanındaki yaptırım eylemlerini agresif olarak tanımlamıştı. Birçok kişi de Gensler’in yanı sıra SEC’i de kriptoya “yaptırım yoluyla düzenleme” yaklaşımı nedeniyle eleştirdi.

SEC, 2022’de kripto borsası Coinbase’deki eski bir yöneticinin dahil olduğu içeriden öğrenenlerin alım satım davasında özellikle dokuz tokeni, kripto varlık menkul kıymetleri olarak işaretledi. Kurum ayrıca eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’in müşterileri dolandırmak ve borsanın fonlarını Alameda’ya yönlendirmekle suçlandığını da duyurdu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC baş danışmanı görevinden ayrılıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!