OpenSea, ABD yaptırımları sonucu Küba’lı sanatçıları engelledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 NFT alım satım platformu OpenSea, Küba’daki yaratıcı ve koleksiyoncuları platformunu engellediğini duyurdu. Şirketin gerekçesi ise ABD’nin yaptırımları olduğu belirtildi. 

Artnet tarafından yayınlanan bir rapora göre, şimdiye kadar 30 yaratıcı ve koleksiyonerin popüler NFT platformuna erişimi engelledi. Bu yasağa maruz kalan en ünlü isimler ise Havana merkezli yaratıcılar Gabriel Guerra Bianchini ve Fábrica de Arte Cubano oldu.

 OpenSea, kullanım koşullarında yasaklı kişilerin ve yasaklı etki alanlarına erişimin engellendiğini belirtti. NFT platformunun ABD yasaklarına olan bağlılığı ise Venezuela, İran ve Suriye gibi ülkelerde devam ediyor. Ancak yakın zamanda Küba’lı yaratıcılara yapılan erişim yasağı da ülkeyi bu isimlerin arasına sokmuş oldu. 

NFT Cuba Arts isimli bir Twitter profili ise aralık ayının başlarında OpenSea’nin NFT parçalarını görüntülemek ve listelemekten alıkoyduğunu fakat cüzdanlarına erişimlerinin devam ettiğini söyledi. Bit Remasa’nın kurucusu Erich García Cruz, kendilerinin NFT koleksiyonlarının da yasaklandığını söyledi. Cryptocuban kurucusu Gabriel Bianchini de Web3’ün geleceğinin merkeziyetsiz gözükmediğini de ekledi.  

So sad to see that the future of web3 won’t be decentralized @nftcubaart and @GianniDalerta are part of the Cuban web3 history and so much more! ❤️

— GabrielBianchini.ethᵍᵐ (@GGBIANCHINI) December 13, 2022

OpenSea’nin yanı sıra pek çok kripto platformu da Rusya’daki müşterilerine olan hizmetini sonlandırdı. Bu kararların ardında ise bu senenin başında Ukrayna’da başlayan savaş sonrası Avrupa Birliğinin getirdiği yaptırımlar bulunuyordu. 

 Her ne kadar kripto ekosistemi merkeziyetsizlik kültürü etrafına kurulmuş olsa da hizmet sağlayan aracı kuruluş ve şirketlerin çoğu hala merkezi Web2 şirketler gibi çalışıyor. OpenSea ise haberin çevrildiği yayın saati itibarıyla Cointelegraph’ın sorularına yanıt vermedi. 

 Öte yandan kripto topluluğu NFT platformunun açık artırma sisteminden memnun değil. Koleksiyoncular ve yaratıcılar, aracı şirketlerin kullanılmamasını istiyor. Bir kullanıcı bu olayların ardından vatandaşlığa önem vermeyen ve gerçekten merkeziyetsiz olan platformlara ihtiyaç olduğunu dile getirdi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
OpenSea, ABD yaptırımları sonucu Küba’lı sanatçıları engelledi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!