Stablecoin ödeme hacmi 2023’te tüm büyük kart ağlarını geride bırakabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Stablecoin’ler günümüz kripto ekonomisinde son derece kritik bir rol oynuyor. Piyasa genel olarak düşüş trendinde olsa da, çok borsanın hacminde stablecoin’ler üstünlük kurmayı sürdürüyor.

Coinmetrics verilerine göre, zincir üstü stablecoin ödeme hacmi 2022’de şimdiye kadar 7 trilyon dolar geçti. Söz konusu değerin yılın kalan dokuz gününde 8 trilyon dolar civarına ulaşması bekleniyor. Dünyanın en büyük kart ağı Visa ise yılda 12 trilyon dolar değerinde işlem yürütüyor.

Brevan Howard Digital yöneticilerinden Peter Johnson, stablecoin ödeme hacminin MasterCard ve American Express’i çoktan geçtiğini açıkladı. Dahası, zincir üstü stablecoin ödeme hacminin 2023’te Visa işlem hacmini de geride bırakacağına inanıyor.

Johnson, stablecoin hacminin yalnızca Visa’yı değil, dört büyük kart ağının (Visa, Mastercard, AmEx ve Discover) tümünün toplam hacmini geçeceğini düşünüyor. Johnson, bu hacme merkezi borsalardaki stablecoin hacminin dahil olmadığını ve bu hacmin de kendi başına çok büyük olduğunu ekledi.

3/ (Note that this is just on-chain settlement volume, and does not include trading volume on centralized exchanges)

— Peter Johnson (@TheChicagoVC) December 21, 2022

Bu karşılaştırma stablecoin kullanımındaki artışı vurgulasa da, çoğu kullanıcı iki şeyin birbirinden farklı olduğunu ve karşılaştırmanın elmayla armudu kıyaslamaya benzediğini söylüyor.

Kredi kartı ödemeleri ve stablecoin ödemeleri arasında bir fark var. Kredi kartı işlemleri genellikle tüketici harcamalarıyla ilişkiliyken, fiat endeksli kripto varlıklar ile genelikle kripto alım satımı ve merkeziyetsiz finans işlemlerinde kullanılıyor.

Hmm kinda comparing apples and oranges. Mastercard/discover etc volumes are sourced from consumer spending. Onchain volume is sourced from investor speculation.

This $7+tn would need to come from payments for consumer goods/services using stablecoins to be a relevant comparison

— Kim ⚡️ (@0xKimberly) December 21, 2022

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Stablecoin ödeme hacmi 2023’te tüm büyük kart ağlarını geride bırakabilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!