Bitcoin’in düşen hacmi fiyat konusunda alarm veriyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin fiyat hareketi “sürdürülemez ölçüde yüksek” olabilir. BTC grafiğinde bir gösterge, son yedi ayın en yüksek seviyesini gördü.

Zincir üstü analiz şirketi Glassnode’un 21 Aralık tarihli verilerine göre, Bitcoin’in ağ değeri/işlem oranı (NVT) sinyali nisan ayından beri görülmemiş düzeye ulaştı.

Bitcoin işlem aktivitesi 17.000 dolar için yeterli değil

İstatistik uzmanı Willy Woo tarafından oluşturulan NVT, temelde zincir üstü faaliyet ve Bitcoin fiyatı arasındaki oranı ölçüyor.

NVT sinyali, bulgularına ham veri yerine günlük işlem hacminin 90 günlük hareketli ortalamasını kullanarak modifiye ediyor.

NVT sinyali 21 Aralık’ta 18,58’i gördü. Bu seviye en son Bitcon fiyatının düşüş trendinde olduğu nisan sonunda görülmüştü. BTC/USD paritesi, o tarihte 40.000 doların hemen üzerinde seyrediyordu.

Yıl sonuna doğru NVT sinyali alınması bir uyarı niteliğindedir. Bitcoin, şu anda nisan ayına kıyasla neredeyse yarı fiyattan işlem görüyor. Fakat işlem hacmi, mevcut kur olan 16.800 dolar seviyesini dahi destekleyemeyecek düzeye geriledi.

Bitcoin NVT sinyalinin açıklamalı grafiği. Kaynak: Glassnode/Twitter

Öte yandan, NVT konusunda dikkat edilmesi gereken bir husus var. Analistlere göre, Bitcoin ağının sürekli olarak değişen yapısı, işlemlerin hızla zincir dışına taşındığına işaret ediyor.

Bu durum diğer olguyla birleşince, zincir üstü işlem verileri ve NVT’nin değer/işlem hacmi oranı için son derece olumsuz bir tablo çizmesine yol açıyor.

Dinamik bölge NVT (DRNVT) adlı gösterge, bu sorunu çözmek için oluşturuldu. Varlık yönetim şirketi Capriole’nin CEO’su Charles Edwards tarafından yaratılan DRNVT, NVT’nin ortalamadan ne kadar ayrıştığını ölçmek için standart sapmaları kullanıyor. DRNVT, ayrıca bulgularına dayalı olarak giriş noktalarını daha rahat belirlemek amacıhyla değer bölgeleri sunuyor.

DRNVT, Tradingview verilerine göre şu anda bu değer bölgesinde bulunuyor. Bu durum, standart modelle kritik bir tezatlık çiziyor.

BTC/USD paritesinin dinamik bölge NVT sinyalini içeren 1 günlük mum grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’in düşen hacmi fiyat konusunda alarm veriyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!