Superhero ile Swyftx arasındaki 1,5 milyar dolarlık birleşme rafa kaldırıldı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto borsası FTX’te meydan gelen çöküşün ardından, kripto endüstrisi büyük bir buhrana uğradı. Pek çok yatırımcı dolandırılıp varlıklarını kaybederken, endüstrideki birçok kripto şirketi ise FTX skandalı ile birlikte iflasın eşiğine sürüklendi. FTX krizinden son etkilenen şirketler ise Superhero ve Swyftx oldu. Superhero ile Avustralyalı kripto borsası Swyftx’in arasındaki 1,5 milyar dolarlık birleşme rafa kaldırıldı. 

Superhero, müşterilerine gönderdiği bir e-postada Swyftx ile şirketleri birleştirmeyeceklerini açıkladı. Superhero’ya göre ise verilen bu karar, hem Avustralya’da hem de küresel olarak düzenleyici incelemelerin sıkılaşmasından kaynaklanıyor. 

Superhero, müşterilerine gönderdiği elektronik postada ise şu açıklamalara yer verdi: 

“Piyasada yaşanan mevcut olaylardan dolayı Superhero müşterilerimiz adına en doğru kararın söz konusu birleşmeyi gevşetmek ve ayrı ve tek bir şirket olarak ilerlemek olduğunu düşünüyoruz.”

Şirket, ayrıca kullanıcılarına ne verilerini ne de varlık bilgilerini Swyftx ile paylaşmadığını belirterek fonlarının güvenli bir şekilde muhafaza edildiğine ilişkin güvence verdi. 

İki şirket de söz konusu birleşme kararını ilk 8 Haziran tarihinde duyurmuştu. Superhero ve Swyftx, inovatif bir yaklaşım ve bakış açısıyla geleneksel yatırım ve kripto varlıklar arasındaki ticareti mümkün kılma planlarını açıklamışlardı. O zamanlar Swyftx CEO’larından Ryan Parsons, Cointelegraph’a iki şirket arasındaki birleşmedeki uzun vadeli hedefinin varlık sınıfları arasındaki birlikte çalışabilirliği araştırmak olduğu açıklamalarında bulunmuştu. Ne var ki işler, iki şirketin planladığı gibi yolunda gitmedi. 

Aylar sonra Swyftx, birkaç işten çıkarım duyuruları yapmaya başladı. Şirket, 19 Ağustos’ta kripto ayı piyasası, dünya genelini sarmalayan yüksek enflasyon ve resesyonları gerekçe göstererek çalışanlarının yüzde 21’ini işten çıkardı. Bununla birlikte Swyftx, 5 Aralık’ta ise çalışanlarının bir yüzde 35’lik kesimini daha işten çıkardığını açıkladı. Şirket, son personel çıkarımlarının sebebinin ise FTX’te meydana gelen çöküşten doğrudan zarar görmemiş olsa da piyasada yarattığı olumsuz etkilerden kaynaklandığını belirtti. 

İlginizi çekebilir: Denetim şirketleri kripto rezerv denetimlerine ara veriyor  

Swyftx borsasının gerçekleştirdiği işten çıkarım duyurularının ardından, kripto topluluğu çeşitli duygular içerisinde tepkilerini ortaya koydular. Topluluktan bir üye işten çıkarımların mecburen gerçekleştirilmesi gerektiğinin, aksi takdirde daha fazla iflas haberlerinin gelebileceğinin düşüncesindeydi. Ne var ki bir başka üye de yalnızca Swyftx’i cesaretlendirerek, güzel günlerin yakında geleceğini belirtti.

Öte yandan kripto endüstrisinde koca bir boşluğun oluşmasına neden olan FTX borsasının eski CEO’su, ABD’ye iade edilme belgelerini imzaladı. Sam Bankman-Fried’ın Federal Soruşturma bürosu (FBI) ajanları tarafından teslim alınıp özel bir havalimanından kalkacak özel bir uçak ile ABD’ye getirilmesi bekleniyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Superhero ile Swyftx arasındaki 1,5 milyar dolarlık birleşme rafa kaldırıldı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!