Northern Data, 2022’de 204 milyon dolarlık gelir bekliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alman Bitcoin (BTC) madencilik şirketi Northern Data’nın CEO’su Aroosh Thillainathan, 21 Aralık’ta hissedarlara yönelik paylaşılan yeni bir mektuba göre şirketin bu yıl kripto madenciliği faaliyetlerinden 202-206 milyon dolar arasında gelir elde etmeyi beklediğini söyledi. Bu rakam, Northern Data’nın gelirini 2020’ye göre on kat artırdığı 2021 finansal yılı için 202 milyon dolarlık toplam satışından yüzde 1,11’lik bir büyümeyi temsil ediyor. Thillainathan şu ifadeleri kullandı ekledi:

“Northern Data’nın finansal borcu yok, ve bu nedenle bulut çözümlerini ve ortak yerleşim hizmetlerini paralel olarak ölçeklendirirken, aynı zamanda BTC madenciliğindeki mevcut konumumuzu pekiştirmek ve genişletmek için önemli bir fırsata sahip. Hedeflediğimiz HPC (yüksek performanslı bilgi işlem) piyasalarında önemli fırsatlar görüyoruz.”

Northern Data, 2021’de faiz amortisman ve vergi öncesi kâr (FAVÖK)’te 95,2 milyon dolar elde etti. Ayrıca ABD’deki bağlı kuruluşu Whinstone’un elektrik sözleşmelerinden hava durumuyla ilgili elektrik kesintilerinden kaynaklanan geri ödemeler gibi özel etkiler nedeniyle düzeltilmemiş rakamlar daha da yüksek seviyede.

Thillainathan, iş tahminlerindeki büyümenin büyük ölçüde olmamasının, hash oranındaki yüzde 46 artışın, BTC fiyatlarının yılın başından bu yana yüzde 60’ın üzerinde düşmesinin ve elektrik fiyatlarında aşırı artışların neden olduğunu belirtti.

Almanya’da elektrik fiyatları geçen yıl hızla arttı | Kaynak: Ticaret Ekonomisi

Thillainathan ayrıca şirketin yaklaşık 13 bin uygulamaya özel entegre devre (ASIC) madencisini görevlendirdiğini açıkladı. CEO, “Northern Data’nın mevcut madencilik zorluğunda aylık BTC üretimi zaten matematiksel olarak 500 BTC civarında bulunuyor. Çünkü 0,03 EUR/kWh civarındaki enerji maliyetleri, yaklaşık 10 bin EUR’luk bir Bitcoin üretimi ve dolayısıyla da mevcut BTC’de yüksek kazançlı fiyat hala mümkün,” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Northern Data, 2022’de 204 milyon dolarlık gelir bekliyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!