SBF, ABD’ye iade edilmeden önce yöneltilen suçlamaları bilmek istiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elektronik ve menkul kıymet dolandırıcılığı suçlamalarıyla karşı karşıya kalan FTX borsasının eski CEO’su Sam Bankman-Fried, iddialara göre ABD’ye iade edilmeden önce kendisine yöneltilen sonuçları görmek istediğini söyledi.  

İlk kefaletle serbest bırakılma teklifinin reddedilmesinin ardından 19 Aralık’ta Bahamalar Sulh ve Ceza Mahkemesi acil olarak bir duruşma düzenledi. Bankman-Fried’ın, duruşmada ABD’ye olan iade süreci ile savaşmayacağını, yalnızca aleyhindeki tüm suçlamaları görmek istediğini söylediği bildirildi. Bilindiği üzere SBF geçtiğimiz haftayı, mahkumlara karşı daha önce bildirilen fiziksel istismar vakalarının ve sert koşulların olduğu Bahamalar’ın Fox Hill Hapishanesinde geçirdi. 

ABD de ise Bankman-Fried’ın, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Adalet Bakanlığı ve Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu gibi kurumlar tarafından da suçlamalar ile karşı karşıya kalması bekleniyor. Bilindiği üzere bu üç kurum da geçtiğimiz hafta Bankman-fried hakkında suçlamalarda bulunacaklarını belirtmişti. Sam Bankman-Fried’ın liderliği altında FTX ve ilgili kişiler de kampanya finansmanı yasalarını ihlal ettiği iddia edilen siyasi adaylara milyonlarca bağışta bulunmuştu.

Bankman-Fried’ın ABD’ye olan iadesiyle ilgili neden sorun çıkarmayacağı ise henüz belli değil. Ancak SBF’nin, şimdiye kadar yöneltilen tüm suçlamalarda suçlu bulunursa neredeyse 115 yıl hapis cezasının isteneceği tahmin ediliyor. Bankman-Fried dün gerçekleştirilen duruşmanın ardından yeniden 8 Şubat’a kadar kalması beklenen Fox Hill Hapishanesi’ne geri gönderildi.  

İlginizi çekebilir: ABD’li demokrat gruplar, SBF’nin 1 milyon dolarlık bağışını iade edecek!  

Öte yandan SBF, 12 Aralık tarihinde ABD’nin talebi üzerine Bahamalar Polis Teşkilatı tarafından tutuklandı. Yetkililer, Bankman-Fried’ı avukatının SBF’nin Adderal ve birtakım antidepresanlar kullandığını belirtmesiyle ilk olarak hapishanenin revir kısmına sevk etti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SBF, ABD’ye iade edilmeden önce yöneltilen suçlamaları bilmek istiyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!