Polisin vücut kamerasında görünen kripto cüzdan şifresi ifşa oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kendi kendine saklama, birinin varlıklarını koruması için en güvenli yol olarak görülüyor. Çekirdek şifreleri fiziksel olarak saklamaya ilişkin risklerin ise çoğu kişi farkında değil. Nevada Eyalet Polisi, yaptığı bir aramada vücut kamerasıyla görüntü alarak bir şüphelinin çekirdek şifresini tüm dünyaya duyurdu.

Twitter’da dolaşan bir viral videoda iki polis memuru, şüphelinin aracını ararken ve kağıt parçalarına rastlarken görülüyor. Şüphelinin kendi kendine saklamaya sıkı sıkıya inanan biri olduğu görülüyor. Polisin katlanmış kağıt parçalarını açmasıyla, şüphelinin el yazısıyla yazılmış çekirdek şifresi görülüyor.

Nevada Eyalet Polisi’nin vücut kamerası, şüphelinin çekirdek şifresini kaydediyor. Kaynak: Twitter

Olayın polis memurunun kamerasıyla kaydedilmesiyle, şüphelinin çekirdek şifresi de kamusal bilgi haline geldi.

This video of cops in Nevada searching a suspect and finding a seed phrase is pretty wild. Imagine having your seed phrase become part of public record due to it being captured by an officer’s body camera! pic.twitter.com/vS2vm0xh7N

— Jameson Lopp (@lopp) December 18, 2022

Binance CEO’su Changpeng Zhao da videoyu izledi. CZ, yatırımcıları kripto para saklamayla ilişkili çeşitli riskleri öğrenme konusunda uyardı. CZ, şöyle belirtti:

“Ben özgür iradeden yanayım. Kriptonuzu istediğiniz gibi saklamakta özgürsünüz. Fakat her birinin risklerini öğrenin.”

Viral video, çekirdek şifreleri saklamak için en iyi yolun ne olduğu konusunda tartışmalara yol açtı. En popüler yöntem ise şifreyi ezberlemek oldu. Öte yandan CZ, insan aklının unutkanlığı ve miras bırakılamaması gibi faktörlerin de göz önüne alınması gerektiğini düşünüyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Polisin vücut kamerasında görünen kripto cüzdan şifresi ifşa oldu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!