Metaverse geliştiricisi Animoca Brands’in 2022’de aldığı yatırım dudak uçuklattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto endüstrisine her ne kadar ayı piyasası hâkim olsa da pek çok yatırımcı hala dijital varlıklara yatırım yapmaya devam ediyor. Dijital varlıkların yanı sıra Web3 teknolojilerine ve özellikle de metaverse’e de büyük yatırımlar gerçekleştiriliyor. 

Nasdaq tarafından paylaşılan yeni veriler, yatırımcıların Web3 ve metaverse’e sermaye yatırma konusunda büyük bir eğilime sahip olduğunu ortaya koydu.  

Bu yıl yayınlanan verilere göre, toplamda yaklaşık 2 milyar dolar tutarında 216 metaverse finansman anlaşması tamamlandı. Finansman havuzunun en tepesinde ise destek tabanlı hizmetler bulunuyordu. 

“Dijital mimarlar, oyun tasarımcıları, yapay zekâ geliştiricileri, içerik oluşturucuları ve özel metaverse hizmetlerine, metaverse deneyimlerinin oluşturulması için aniden ihtiyaç duyulmaya başlandı.” 

Büyük bir metaverse ekosistem geliştiricisi olan Animoca Brands, imzaladığı 15 kapalı anlaşma ile bu yılın en fazla metaverse anlaşması gerçekleştiren şirket oldu. Şirket, yalnızca 2022 yılında 564 milyon dolar fon topladı. 

Animoca Brands, ayrıca kısa süre önce alandaki geliştiriciler için milyar dolarlık bir metaverse fonu başlatmayı planladığını duyurdu. 

Bununla birlikte Nasdaq raporu, metaverse platformlarının bu yıl yatırımcılardan daha fazla ilgi topladığını kaydetti. Nasdaq’a göre bu durum, küçük ve niş projelerinin önünün açıldığına işaret etse de özellikle açık metaverse planlarına sahip olan olanlar daha üstün olacak. 

İleriye dönük olarak bakıldığında rapor, yapay zekâ ve avatar şirketleri gibi destek hizmetlerinin daha fazla yatırım almaya başlayabileceğini bildirdi. 

Özellikle 2021 yılı, NFT projelerinin yılı olarak değerlendirildi. 2022 yılı ise metaverse’ün yılı olarak değerlendiriliyor ve Oxford sözlüğünde yılın kelimesi olarak ikinci sırada yer aldı. 

Hem NFT alanı hem de metaverse, kendi alanlarında büyük patlamalara imza attı. Ne var ki bu yıl, pek çok geliştiricinin, markanın ve tüketicinin trene atladığı bir yıl oldu. Pek çok araştırmaya göre ise metaverse kavramının NFT alanının uzun vadeli başarısında önemli bir rolü bulunuyor. 

Son olarak gerçekleştirilen başka bir anket de tüketicilerin yüzde 90’ından fazlasının metaverse’ü ve nasıl şekilleneceğini merak ettiklerini ortaya koydu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Metaverse geliştiricisi Animoca Brands’in 2022’de aldığı yatırım dudak uçuklattı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!