Sigorta şirketleri FTX bağlantılı kripto şirketlerinden kaçınıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası FTX’in iflasını açıklamasının ardından 1 aydan uzun süre geçti. Ancak bu geçen süreye rağmen yıkıntıların arasındaki radrasyon etkisi hâlen devam ediyor. Bu etki FTX’e yakın şirketleri ölüme kadar götürürken, daha az maruz kalanlar üzerinde uzun vadeli bir sancı bırakıyor. Tüm bu yaşananlar sadece kripto sektörü tarafından değil, dış sektörler tarafından da yakından takip ediliyor.

FTX’in iflas öncesi kullanıcılarının varlıkları ile yaptığı devasa yatırımlar, iş birlikleri ve sponsorluk anlaşmaları, iflas sonrası yerini pişmanlığa bıraktı. Sponsorluk anlaşmaları ve iş birlikleri hızlı bir şekilde fes edilirken, Super PAC’e yapılan bağışların dahi başka kurumlara verildiği söyleniyor. Bu etkinin bir sonucu da şimdilerde sigorta şirketlerinde görülüyor. Öyle ki Reuters’ın haberine göre, sigorta şirketleri, kripto şirketleri ile yeni anlaşma ve poliçe teklifleri yaparken FTX ile herhangi bir bağlantısı olup olmadığında özellikle dikkat ediyor.

FTX krizi, şirketlerin sigorta anlaşmalarına etki ediyor

Söz konusu finansal risk olduğunda sigorta şirketlerinin ince eleyip sık dokuduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Özellikle yapılan anlaşma bir şirket olduğunda, yapılan anlaşmanın önemi çok daha kritik bir boyuta ulaşıyor. Sigortaların önemini Terra ekosisteminin çöküşü sonrasında net bir şekilde görmüştük.

FTX krizinde ise ağızları sütten yanan sigorta şirketleri, yeni anlaşmaları üfleyerek yapıyor. Reuters tarafından paylaşılan detaylarda, sigorta şirketlerinin FTX ile bağlantısı olan müşterilerin sigorta kapsamına alınmadığı veya poliçenin oldukça sınırlandırıldığını belirtiliyor. Bununla birlikte, iddialara göre sigorta şirketleri, FTX ile bağlantılı şirketleri bilgisayar korsanlığı, hırsızlık veya davalardan kaynaklanan herhangi bir kayıp için de sigorta kapsamı dışında bırakıyor.

Broker Hugh Wood Canada’nın başkanı Kyle Nichols, birçok sigorta şirketinin müşterilerinden geçmişte FTX’e yatırım yapıp yapmadıklarını soran bir anket doldurmalarını bile istedi.

Diğer taraftan 5 sigorta şirketinin Reuters’a verdiği demeçlere göre, FTX konusunda bu tür istisnaları yapmayan sigorta şirketleri de var. Bu şirketlerde, dijital varlıkların korunmasını ve kripto ticareti yapan şirketlerin yönetici ve görevlilerinin kişisel yükümlülüklerini kapsayan sigorta poliçeleri de bulunuyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sigorta şirketleri FTX bağlantılı kripto şirketlerinden kaçınıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!