Savcılar SBF’nin ebeveynlerini soruşturma altına aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX’in iflas sürecini soruşturan ABD’li savcılar, şimdi de eski CEO Sam Bankman-Fried’ın ebeveynlerini hedef aldı.

Alameda Research ve FTX’in milyarlarca dolar eksik bilançolarının sızdırılmasıyla başlayan süreç, tüm piyasada paniğe yol açtı. Bunun ardından FTX ve tüm iştirakleri, iflas başvurusu yaptı. Son olarak eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, Bahamalar Kraliyet Polisi tarafından tutuklandı.

SBF, şu anda ABD’ye iadesini bekliyor. Savcılar ise bu sırada SBF’nin ailesini soruşturma altına aldı.

Sky New Australia’nın haberine göre, her ikisi de Stanford Üniversitesi’nde hukuk profesörü olan Joseph Bankman ve Barbara Fried, FTX’ten 12 milyar doların kaybolmasında üstlendikleri iddia edilen rol nedeniyle soruşturuluyor.

İflas başvurusunun ardından borsanın yeni CEO’su olarak atanan John J. Ray, Bankman ve Fried’ın şirkette çalışan statüsünde olmadıklarını fakat ödeme aldıklarını belirtti. Ray, her iki ebeveynin de bu nedenden dolayı inceleme altına alındığını açıkladı.

SBF’nin eylemleri, ebeveynlerini ilk kez zor durumda bırakmıyor. Cointelegraph’ın haberine göre, daha önce de 16,4 milyon dolar değerinde tatil evini kendi üzerlerine geçirmek ile suçlanan Bankman ve Fried, Stanford’da bu dönem verecekleri dersleri iptal etmek zorunda kalmışlardı.

Barbara Fried, bu durumu devam eden soruşturmalar ile bağdaştırmaktan kaçınarak uzun süredir planladığı emeklilik ile ilgili olduğunu söylemişti.

Şu anda Bahamalar’da tutuklu olan ve ABD’ye iadesini bekleyen SBF; elektronik dolandırıcılık, kara para aklama ve menkul kıymet dolandırıcılığı gibi suçlar ile suçlanıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Savcılar SBF’nin ebeveynlerini soruşturma altına aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!