İsrail, daha önce kara listeye alınan 150 kripto cüzdanına el koyabilecek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in başkenti Tel Aviv, hükümetin daha önce kara listeye alınan 150 dijital cüzdana son vermesine imkân tanıyacak bir karar yayınladı. Bu cüzdanların daha önce kara listeye alınma sebebi ise iddialara göre terörist gruplarına fon sağlamalarıydı. 

İsrail’in yerel medyasının 18 Aralık tarihinde yayınladığı bir habere göre, savunma bakanı Benny Gantz, mahkemenin 15 Aralık tarihli kararının, yetkililerin İslamcı militan grubu Hamas ile bağlantılı dijital cüzdanlardan 33.500 dolar daha ele geçirmesine izin verdiğini söyledi. 

Söz konusu mahkeme kararından önce de İsrail makamlarının yalnızca yasal olarak terörist gruplarıyla doğrudan bağlantıları olan dijital varlıklara el koymalarına izin verilmişti, ancak aynı cüzdanlarda ek fonlar bulunmuyordu. Aralık 2021’de ise yetkililer cüzdanlardan 750 bin dolar ele geçirmişti. 

Bununla birlikte Filistin-Gazze şeridi’nin 2007 yılından bu yana fiili iktidar otoritesi olan Hamas, ABD, Avrupa Birliği, İsrail ve Birleşik Krallık da dahil olmak üzere birçok ülke ve uluslararası bloklar tarafından tamamen ya da kısmen terör örgütü olarak sınıflandırılıyor. 

Hamas, 2019 yılının ocak ayından itibaren destekçilerine yaptırımlar ve finansal olarak dışlanma ile mücadele etmek için Bitcoin (BTC) aracılığıyla fon göndermeleri konusunda çağrıda bulunuyor. 

Bunun üzerine İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, 9 Temmuz 2021’de güvenlik güçlerine Hamas’ın militan kanadıyla bağları olduğu iddia edilen kripto hesaplarına el koyma yetkisi veren bir emir imzaladı. 

Yetkililer ise o zamanalar emrin, Tether (USDT), Ethereum (ETH), Dogecoin (Doge), Ripple (XRP), Binance Coin (BNB), Zcash (ZEC) ve Litecoin’i (LTC) kapsadığını belirtmişti. 

Öte yandan geçtiğimiz şubat ayında Hamas ile bağlantılı 12 kripto borsası hesabından 30 kripto cüzdanı İsrail yetkilileri tarafından ele geçirildi. 

Ele geçirilen varlıkların toplam değeri ise kamuoyuna açıklanmadı. 

Tüm bunların yanı sıra kriptoların endüstride terörü finanse etme konusunda küçük bir alanı kapladığı belirtildi. 2022 yılının başlarında blokzinciri analiz şirketi Chainalysis, kripto varlıklarının yalnızca küçük bir kısmının suç faaliyetlerinde kullanıldığını belirlemişti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İsrail, daha önce kara listeye alınan 150 kripto cüzdanına el koyabilecek!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!