ABD’li demokrat gruplar, SBF’nin 1 milyon dolarlık bağışını iade edecek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’ın tutuklanmasının ardından, öne çıkan üç demokrat grubu SBF’nin bağışta bulunduğu 1 milyon doları, fonları kötüye kullanılan yatırımcılara iade etmeye karar verdi.

Ulusal Demokrat Komitesi (DNC), Demokratik Senato Kampanya Komitesi (DSCC) ve Demokratik Kongre Kampanya Komitesi (DCCC) 16 Aralık tarihinde Bankman-Fried’ın kendilerine yaptığı siyasi bağışı tutuklanmasını ardından geri iade edeceklerine dair taahhüt verdiler.  

DNC’den bir sözcü, bir medya kuruluşu olan Verge röportaj gerçekleştirirken demokrat gruplarının söz konusu meblağı geri iade edeceklerini onayladı. Sözcü, Verge’e şu açıklamalarda bulundu: 

“Bankman-Fried’ın potansiyel kampanya finansmanı ihlalleriyle ilgili iddialar söz konusu olduğunda 2020 yılından bu yana bünyemize gerçekleştirilen 815 bin dolar değerindeki bağışı iade etmek için fon arıyoruz.” 

Washington Post’a göre, DSCC ve DCCC komitelerinin ise sırasıyla 103 bin ve 250 bin dolar geri ödeme taahhüdü verdiği bildirildi. Bilindiği üzere Sam Bankman-Fried’da siyasi yelpazenin her iki tarafına da önemli ölçüde bağışlar yaptığını kabul etmişti. 

1) I was a significant donor in both D and R primaries.

Supporting constructive candidates across the aisle to prevent pandemics and bring a bipartisan climate to DC.

And working with them to support permissionless finance.

— SBF (@SBF_FTX) November 5, 2022

SBF, 2022 yılının başlarında bir podcast yayını esnasında 2024 başkanlık seçim kampanyalarını desteklemeye yardımcı olmak için bir milyar dolara kadar harcama planlarını açıklamıştı. 

Related: White House silent on whether it will return $5.2M in donations from SBF

Öte yandan ABD Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, SBF’nin partiye yaptığı geçmiş bağışların iadesiyle ilgili yöneltilen soruları yanıtsız bırakmıştı. 

Son olarak Bankman-Fried 5,2 milyar dolarlık bağışı ile Joe Biden’ın 2020 başkanlık kampanyasında en büyük ikinci CEO bağışçısı olmuştu. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’li demokrat gruplar, SBF’nin 1 milyon dolarlık bağışını iade edecek!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!