Silvergate, FTX ve Alameda ilişkilerinden dolayı toplu dava ile karşı karşıya

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kaliforniya Bölge Mahkemesi’ne başvuran bir grup; Silvergate Bank, Silvergate Capital Corporation ve Silvergate CEO’su Alan Lane’e toplu dava açtı. Davalılar FTX ve Alameda Research’te tutulan hesaplardan endişe ediyor.

Mahkemeye sunulan şikayet dilekçesiyle FTX’in kullanıcı mevduatlarını Alameda’nın banka hesaplarına yatırmasında rol oynadığı gerekçesiyle Silvergate’in de sorumlu tutulması amaçlanıyor. FTX ve Alameda arasındaki bu ilişki piyasada paniğe yol açmış ve nihayetinde her iki şirket de iflasını duyurmuştu.

Davayı kendi ve aynı durumda olan diğerleri adına Joewy Gonzalez açtı. FTX yoluyla birikimlerini kriptoya yatırdığını belirten davacı taraf, platformun “varlıkları değer kazanırken güvenle saklama, nakde dönüştürme veya diğer varlıklar ile takas etme” vaadi sunduğunu söylüyor.

Davacının şikayetine göre Silvergate, FTX’in düzmece faaliyetlerine ve güvene dayalı görev ihlallerine yardım ve yataklık ertti. Silvergate’in “FTX yatırım dolandırıcılığını ilerletlemedeki” rolünden dolayı sorumlu tutulabileceği, dolayısıyla davacıya ve diğer yatırımcılara borcunu ödemek ile yükümlü olduğu öne sürülüyor.

Davacı tarafı Girard Sharp ve Hartley LLP temsil ediyor. Davalı tarafın avukatları ise henüz görülmedi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Silvergate, FTX ve Alameda ilişkilerinden dolayı toplu dava ile karşı karşıya
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!