G20, kripto varlık regülasyonları için işbirliğini masaya yatırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blockchain ve beraberinde kripto sektörü, günden güne yeni yatırım, proje ve teknolojiler ile gelişimini sürdürüyor. Bu noktada dolandırıcılık ve hack gibi yaşanan negatif olayların artışı ise sektörün geleceğine bir tehdit oluşturuyor. Bu noktada düzenleyiciler de çalışmalarını hızlandırmış durumdalar. Bir süredir kripto varlıklar konusunda küresel bir düzenleme çalışması çağrısında bulunan Hindistan, bu sefer konuyu başkanlığını üstlendiği G20’ye taşıdı.

Grubun gerçekleştirdiği ilk finans ve merkez bankası vekilleri toplantısında konuşan, Hindistan federal ekonomik işler sekreteri Ajay Seth, kripto varlıkların bankacılık, para politikası ve ekonomi üzerindeki etkilerinin çok daha kapsamlı bir şekilde araştırılmasına dikkat çekti. Seth, eksikliklerin tespit edilmesi için bir iş birliğinin gerektiğini vurguladı. 

Reuters’ın haberine göre, konuşmasında bu düzenlemelerin gerekliliği ve küresel ekonomik dengenin korunmasına değinen Seth, şu sözleri kaydetti:

“Regülasyon, üzerinde durulan politika görüşüne göre hareket etmelidir. Asıl amaç, ülkelerin kripto varlıklara yönelik politika yaklaşımı için bir fikir birliği oluşturmasına yardımcı olmaktır” 

 Kripto konusundaki küresel regülasyon çağrısı giderek artıyor

Kripto paralar her ne kadar 2008’den bu yana birçok kritik dönemden geçse de yaşanan son krizler sektörün gelişimi ve kimliği açısından oldukça önemli. Bir taraftan yatırımcının korunması, diğer taraftan ise teknolojik gelişimin engellenmemesini hedefleyen düzenleyiciler, bu önemin farkında olarak ince eleyip sık dokuyorlar. Doğal olarak günden güne geciken regülasyonlar yatırımcılara bir başka negatif etki olarak dönüyor. Bu konuyu daha önce de dile getiren Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sirharaman, düzenleyicileri iş birliğine çağırmış ve bu konunun G20’ye taşınacağını belirtmişti. 

13-15 Aralık tarihlerinde Bengaluru’da G20’ye ev sahipliği yapan Hindistan, bu konuda aktif olarak çalıştığı gibi diğer ülkeleri de ortak bir payda üzerinde çalışma çağrısına devam ediyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
G20, kripto varlık regülasyonları için işbirliğini masaya yatırdı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!