Hollanda, metaverse’ü benimseme konusunda birinciliği kaptırmadı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Metaverse ve dijital gerçeklik deneyimleri, hazır olsa da olmasa da yatırımcıların büyük ölçüde dikkatini çekmeye devam ediyor. Ne var ki, dünyada teknolojik açıdan dijital bir geleceği kucaklamaya daha hazır bazı yerler de mevcut. 

İnternet ve telefon hizmetleri araştırmacısı Uswitch metaverse’ü benimseme konusunda hangi ülkenin daha hazır olduğuna ilişkin bir çalışma yayınladı. Uswitch, hangi ülkelerin metaverse’i benimseme kapasitesine sahip olduğunu belirlemek için geniş bant hızları, geniş bant paket fiyatları, blokzincir alanındaki finansal girişimlerin sayısı ve yüksek teknoloji ihracatlarının kombinasyonlarını araştırdı.  

Bununla birlikte araştırmaya göre, metaverse’ü benimseme konusunda birtakım teknolojilere hitap eden ve en misafirperver koşullara sahip olan Hollanda en hazır ülkeler arasında ve listenin başında yer alıyor. Çalışma, ayrıca Hollanda’nın 106.51Mbps ile en yüksek ortalama sabit geniş bant hızlarından birine sahip olduğunu ortaya koydu. Ülke geçtiğimiz yıl ise kişi başına neredeyse 6 bin dolarlık yüksek teknoloji ihracatı üretti. 

Başka bir araştırmaya göre Hollanda, yine tüketici kapsamında metaverse alanında birinci sırada yer aldı. 

Hollanda’yı takip eden ülkeler arasında ise İsviçre, Litvanya, Malta ve Fransa yer aldı. İlk beşte yer alan tüm ülkeler, aynı zamanda Web3’e olan yoğun ilgileriyle de biliniyorlar. Özellikle Malta uzun süredir kripto ve blokzincir teknolojilerinin adeta bir merkezi haline geliş durumda. 

Ayrıca, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri, metaverse geliştirme alanlarında sırasıyla 7. ve 12. sırada yer aldılar. 

Web3 alanında meydana gelen son dalgalanmalara rağmen, metaverse’ü çevreleyen geliştirmeler tam gaz devam ediyor. 

Öte yandan Animoca Brands, yeni bir müzik metaverse oyun platformunun hisselerinin çoğunu satın aldığını duyurmuştu. Bu haber ise şirketin milyar dolarlık bir metaverse geliştirme fonu planlarını açıklamasından kısa bir süre sonra geldi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Hollanda, metaverse’ü benimseme konusunda birinciliği kaptırmadı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!