Bahamalar düzenleyicilerinden FTX’in yeni CEO’suna tepki!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bahamalar Menkul Kıymetler Komisyonu, iflas etmiş olan FTX borsasının yeni CEO’su John J. Ray III’ü, FTX’te devam etmekte olan soruşturmalar hakkında yaptığı açıklamalara ilişkin eleştirdi. 

Cointelegrraph’a gönderilen bir basın bültenine göre, Bahamalar düzenleyicisi FTX’in yeni CEO’sunun direkt olarak kesin açıklamalarını işaret etmedi. Ancak düzenleyici, Bahamalar hükümetinin Sam Bankman-Fried’dan yeni bir multi-milyon token basmasını ve kontrolü onlara devretmesini istediğini öne süren son raporlara değindi. 

Söz konusu raporda Bahamalar yetkililerinin Bankman-Fried’in FTX’in temel bilgisayar sistemlerine yeniden erişmesine yardımcı olmaya çalıştığı iddia edildi. ABD’li avukatlara göre ise Bahamalar yetkilileri, bir ABD mahkemesinin gözetiminde dijital varlıkların kontrolünü ele geçirmek için FTX sistemlerine yetkisiz erişimi yönlendirmekten sorumluydu. 

Bahamalarlı bir menkul kıymetler düzenleyicisi ise iflas eden FTX’e ve CEO’suna karşı katı önlemler alan ilk düzenleyiciler olduklarını savundu. Düzenleyici, dijital varlıkların saklanmasına ilişkin söylentilere değindiği basın bülteninde, yetkililerin Bahamalar yüksek mahkemesi tarafından verilen emirlerle FTX borsasının potansiyel olarak karman çorman dijital varlıkların transfer işlemlerini güvence altına aldığının altını çizdi.  

Cointelegraph’a gönderilen basın bülteninde şu ifadeler yer alıyordu:

“Komisyon bu varlıkları, Bahamalar yasalarına göre kayyum olarak elinde tutuyor. Eninde sonunda bu varlıklar FTX’in müşterilerine, nerede olurlarsa olsunlar mahkeme kararının sonucuna göre dağıtılacaklardır.” 

Bahamalar düzenleyicisi, ayrıca FTX’in yeni CEO’su John Ray’i Sam Bankman-Fried ile arasındaki yazışmaları yeniden düzenlediği için eleştirdi. Basın bülteni, Ray’in yazışmaları yanlış bir iletişim izlenimi yaratmak için tasarlandığını ve tüm sürecin farkında olduğunu kaydetti. 

İlginizi çekebilir: Sam Bankman-Fried’ın kefaletle serbest bırakılma talebi reddedildi!  

Öte yandan menkul kıymetler düzenleyicisi, Ray ve temsilcilerini, FTX’in şu anda pek çok soruşturmadan geçtiği dönemde herhangi bir müdahalede bulunmamaları konusunda uyardı.  

FTX borsasının eski CEO’su Sam Bankman-Fried, ABD hükümetinin talebi üzerine Bahamalar yetkilileri tarafından 12 Aralık tarihinde gece geç saatlerde tutuklandı. Bundan bir gün sonra ise ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu ile birlikte Bankman-Fried’ı ABD’li yatırımcıları dolandırmakla suçladı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bahamalar düzenleyicilerinden FTX’in yeni CEO’suna tepki!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!