Haftanın öne çıkan kripto para haberleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) fiyatı hafta boyunca yaklaşık 16.000 – 18.000 dolar arasındaki seviyelerde oynamalar yaptı. 5 Aralık Pazartesi günü haftaya yaklaşık 17 bin dolar seviyesiyle giriş yapan Bitcoin, perşembe gününe kadar hafif aşağı yönlü bir performans sergiledi. Çarşamba günü 16.70 dolarla haftanın en düşük seviyesine inen BTC fiyatı, sonraki günlerde hafiften toparlanma belirtileri gösterdi. Bitcoin madencilik ayı piyasasının devam edip etmeyeceğine yönelik haberler gündemdeyken, en büyük kripto para hafta içini yaklaşık 17 bin dolarla kapattı ve yazının yazıldığı esnada borsalarda 17.165 dolardan işlem görüyor.

CoinMarketCap verilerine göre yazının yazıldığı esnada kripto para piyasasının toplam değeri yaklaşık 856,03 milyon dolar, Bitcoin’in piyasa hakimiyet oranı da yüzde 38,5 olarak hesaplandı.

Haftayı yaklaşık 1.200 dolar ile 1.300 dolar seviyeleri arasında geçiren Ethereum (ETH)’nin piyasaya hakimiyet oranı ise yüzde 18,2.

İşte 5 Aralık Pazartesi ile 9 Aralık Pazar tarihleri arasında kripto para dünyasında öne çıkan haberlerin kısa özetleri:

Elon Musk vites artırıyor: Twitter Coin yolda!

Sosyal medya platformlarının yeni özelliklerini önceden sızdırmasıyla ünlenen yazılımcı Jane Manchun Wong, Twitter’ın web uygulamasının kodlarında ‘Twitter Coin’ ifadesine ilişkin bir ipucu yakaladı. Yakın zamanda kullanıma sunulması beklenen Twitter Coin’in, Twitter’ın bahşiş özelliğindeki kripto entegrasyonu için kullanılacağı tahmin edildi.

Metallica hayranları kripto dolandırıcılığının hedefi oldu!

Dünyaca ünlü metal grubu Metallica, yeni albümü “72 Seasons” lansmanından önce hayranlarını kripto hediye dolandırıcılığına ilişkin uyardı.

Metallica’nın yeni albüm lansmanı ve yaklaşmakta olan turuyla ilgili söylentilerle birlikte, dolandırıcılar bu sefer de sosyal medyada birtakım kimliklere bürünerek metal müzik hayranlarını hedef aldı. Ne var ki, Metallica durumun hemen farkına vararak hayranlarını kripto hediye dolandırıcılığına göndermede bulunarak bu tarz kandırmacalardan uzak durmaları konusunda uyardı.

ARAŞTIRMA: Türklerin yüzde 4’ten fazlası kripto kullanıyor

Türkiye, kriptoya merak bakımından dünyanın önde gelen ülkelerinden biri. Yeni araştırmaya göre, nüfusun yüzde 4’ten fazlası kripto kullanıyor.

Küresel kripto para borsası gate.io’nun Türkiye kuruluşu GateTR, Türk kripto ekosistemini ve yatırımcıları anlamak için araştırma yaptı. Rapora göre, Türkiye’de 3.811.882 kripto kullanıcısı bulunuyor. Bu sayı, toplam ülke nüfusunun yüzde 4,5’i ediyor. Kriptoya gösterilen ilginin ana nedeni olarak yıllık yüzde 84’ü geçen enflasyon gösteriliyor.

Kripto kredi şirketi Genesis, para çekme işlemlerine çözüm bulamıyor

Kripto kredi şirketi Genesis, müşterilerini, iflas başvurusundan kaçınma çabalarının ortasında para çekme işlemlerinin durdurulma halinin birkaç hafta daha sürebileceği konusunda bilgilendirdi.

Telegram blokzinciri tabanlı numaralar ile tam gizlilik sunacak

Mesajlaşma uygulaması Telegram, kullanıcıların cep telefonu numaraları yerine blokzinciri tabanlı anonim numaralar kullanarak hesap oluşturmalarına olanak sağlayacak yeni bir güncelleme getirdi.

Crypto.com rezerv kanıtı verilerini yayınladı!

Kripto borsası Crypto.com, rezerv kanıtı verilerini açıkladı. Borsa tarafından 9 Aralık tarihinde açıklanan verilere göre, şirket müşterilere karşı yükümlülüklerini kanıtlamak için yeterli kripto varlığına sahip olduğunu gösteren denetlenmiş bir rezerv kanıtı sayfası yayınladı. Verilere göre, Crypto.com rezervlerinde para çekme işlemlerinde gerekli olan yüzde 102 ile Bitcoin (BTC), yüzde 101 ile Ethereum (ETH) ve yüzde 102 ile USD Coin’e (USDC) sahip olduğunu ortaya koydu.

Binance, Twitter’da borsadan yakınan kullanıcının hesabını kapattı!

Kripto para borsası Binance, borsanın hırsızlık iddiasına verdiği yanıtdan şikayetçi olan bir kullanıcı hesabını kapattı. CoinMamba adlı Twitter kullanıcısı, 8 Kasım’da kaybolan varlıklarıyla ilgili şikayet bildiren paylaşımlar yapmaya başladı. Binance CEO’su Changpeng Zhao, şirketin makul davranmayan müşterilere hizmet vermek istemediğini açıkladı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Haftanın öne çıkan kripto para haberleri
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!