Sam Bankman-Fried’ın siyası partilere bağış yapmaktan sorgulanması isteniyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir gözetleme grubu, Sam Bankman-Fried’ın siyasi bağışları hakkında bir soruşturma başlatılmasına ilişkin talepte bulundu. Gözetleme grubu, FTX’in eski CEO’sunun yasaları ihlal ederek Cumhuriyetçi Parti’ye el altından milyonlarca dolar bağışta bulunduğunu kabul ettiğini iddia etti. 

Kâr amacı gütmeyen bir organizasyon olan Citizens for Responsibility and Ethics in Washington (CREW), Bankman-Fried tarafından 29 Kasım’da bir YouTube röportajında yapılan açıklamaları gerekçe göstererek 8 Aralık tarihinde Federal Seçim Komisyonu’na (FEC) şikâyette bulundu. 

CREW, şikâyet dilekçesinde zengin bağışçıların genellikle aracı kullanarak ve fonların nerede son bulduğunun farkında olmadıklarını iddia ederek federal ifşa yasalarından kaçmak için Citizen United kararından yararlandıklarını belirtti. CREW, ancak SBF’in kendi itirafının inkar etme olasılıklarını da ortadan kaldırdığını kaydetti. 

CREW’un kıdemli başkan yardımcısı ve baş danışmanı Donald Sherman, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Bankman-Fried, gizli kalması gereken kısmı sesli bir şekilde söyledi. SBF, Amerika vatandaşlarının finansman seçimlerinde şeffaflıktan yararlanmaları gerekirken, bu yasayı ihlal ettiğini ve şimdi de sorumlu tutulması gerektiğini itiraf etti.” 

CREW, FEC’ten SBF’i soruşturmaya başlamasını, konuyu cezai kovuşturma için Adalet Bakanlığı’na havale ederek harekete geçmesini istedi. 

İlginizi çekebilir: SBF, Terra (LUNA) çöküşünü manipüle mi etti? Savcılar araştırıyor  

Öte yandan Sam Bankman-Fried, 16 Kasım tarihli bir YouTube röportajında iki partiye de bağışta bulunduğunu açıklamıştı. OpenSecrets’a göre SBF’in son bağışının Demokrat Parti’ye yapıldığı göz önüne alındığında, bu karanlık bağışların önemli miktarda paralar içerdiğini ortaya koyuyor. 

SBF, “Cumhuriyetçi Parti’sine yaptığım tüm bağışlarım karanlıktı” ifadelerini kullandı ve ekledi. 

“Sebebi düzenleyici nedenlerden dolayı değildi. Cumhuriyetçilere bağış yaptığınızda muhabirler çıldırıyor, hepsi süper liberal. Ve onlarla o kavgaya girmek istemedim.” 

Bankman-Fried, itibarını kaybetmesinin ardından The New York Times’ın DealBook Zirvesi, Good Morning America programı ve pek çok platformda yer aldı ve özürler diledi.  

Son olarak SBF, pek çok defa katıldığı bu röportajlara avukatların rızası olmadan çıktığını açıkladı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sam Bankman-Fried’ın siyası partilere bağış yapmaktan sorgulanması isteniyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!