Ethereum geliştiricileri Shanghai hard fork için tarih verdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum’un çekirdek programcıları, 8 Aralık’ta düzenlenen 151’inci Ethereum Çekirdek Geliştiriciler Toplantısı’ndaki tartışmalarda Shanghai hard fork’u için Mart 2023 tarihini verdi. Geliştiriciler, buna ek olarak EIP 4844 güncellemesini Mayıs-Haziran 2023’te gerçekleştirmeyi hedefliyor. Bu güncellemeyle birlikte ağa proto-danksharding özelliği gelecek.

Ethereum’u hisse ispatına geçiren çok beklenen Merge güncellemesi 15 Eylül’de gerçekleşmiş olsa da, staked Ether’ler (stETH) hala Beacon Chain sözleşmesinde kilitli durumda. Merkeziyetsiz finans protokolü Lido tarafından oluşturulan token’dan dolaşımda olan 3,5 milyon adet (4,48 milyar dolar) bulunuyor. Shanghai güncellemesinin ardından stETH kullanıcıları, ağdaki işlemleri doğrulamanın karşılığında aldıkları staking ödülleriyle birlikte varlıklarını çekebilecek. Ethereum Vakfı, güncellemenin “hisse ispatına başarıyla geçişi basitleştirmek ve bu konuya odaklanmayı artırmak” üzere tasarlandığını açıkladı.

EIP-4844 güncellemesi, geliştiricilerin şubat sonunda icat ettiği veri-blob-işlem prototipini getirmek için planlanıyor. Optimistic Rollup gibi layer-2 teknolojileri şu anda Ethereum hesaplama ve ağ depolamayı zincir dışına taşıyarak ölçeklenebilirliği 10-100 kat iyileştirebiliyor. Geliştiriciler ise Ethereum işlemlerinin daha ucuz verilerini içerebilen, büyük ve taşınabilir öbekler ile rollup’ların kapasitesini 100 kat artırabileceğini düşünüyor. Güncellemeyle layer-2 çözümlerindeki işlem ücretleri azalacak olsa da, Ethereum gas ücretlerine bir düşüş yaşanmayacak.

At @EthereumDenver we hacked together a full data-blob-transaction prototype! (a.k.a. mini-danksharding)

Data blobs are the first milestone towards full ethereum sharding, enabling rollups like @optimismPBC to grow 100x in capacity.

Here’s a tweet thread about the prototype

— proto.eth (@protolambda) February 20, 2022

Ethereum Kurucu Ortağı Vitalik Buterin, geçtiğimiz aralık ayında yaptığı açıklamada blockchain ağı için nihai hedefinin “basit bir taban katmanına” dönüşmesi olduğunu söylemişti. Buterin, kullanıcıların tam EVM çalıştıran ZK rollup’larda varlıklarını rahatlıkla saklayabilmelerini istiyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum geliştiricileri Shanghai hard fork için tarih verdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!