Coinbase, Tether’e savaş açtı: “USDT’lerinizi USDC’ye dönüştürün”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, stablecoin Tether sahibi müşterilerinden USDT’lerini USD Coin’e (USDC) dönüştürmelerini istedi. ABD dolarına sabitlenmiş olan stablecoin USD Coin, Circle tarafından ihraç edilmektedir. Circle ise 2018 yılında Coinbase tarafından kurulmuştur.  

Coinbase, FTX’te meydana gelen çöküşün ardından USDC’nin daha güvenli olduğunu savundu. Kripto para borsası, ayrıca USDT’lerini USDC’ye dönüştürecek olan yatırımcılardan işlem ücreti alınmayacağını kaydetti.

Şirket, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“USD Coin’in (USDC) güvenilir ve saygın bir stablecoin olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden de u stablecoin’lerin dönüştürülmelerini daha da sorunsuz hale getiriyoruz. Bugünden itibaren, USDT’lerini USDC’ye çevirecek olan yatırımcıların işlem ücretlerini ücretsiz hale getiriyoruz.”

Stablecoin’ler, ilk zamanlarda kripto borsaları için bir oryantasyon aracı olarak başlamışlardı, ancak şimdilerde önemli bir piyasa oyuncusu ve likidite kaynağı haline gelmiş durumdalar. Bununla birlikte bir stablecoin, tanımı gereği 1 USD ya da eşdeğeri ile desteklenmektedir. 

FTX krizinin ardından, sorunlu borsaya dolaylı yoldan yatırım yapan pek çok şirket ve kardeş şirketi Alameda Resaerch iflasın ettikçe rezerv sorunları daha da yüksek sesle konuşulur oldu. Ayrıca, Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried ile karşılıklı olarak atıştıkları ve Zhao’nun SBF’yi USDT’nin dolar sabitini bozmakla suçladığı iddiaları ortaya çıktı. 

post-strike FTX scoop: Just before the bankruptcy, @cz_binance accused @SBF_FTX of trying to drive down the price of Tether. They traded barbs in a group chat with other crypto execs. “The more damage you do now, the more jail time,” CZ said. https://t.co/OTlYgoEruJ

— David Yaffe-Bellany (@yaffebellany) December 9, 2022

Bununla birlikte Tether, son üç aylık onayını, FTX borsasının iflas başvurunda bulunmasından bir gün sonra, 10 Kasım tarihinde yayınladı. Onay raporuna göre, Tether rezervlerinin yüzde 82’sinin nakitte olduğu açıklandı. 

Coinbase ise USDC’nin ABD tarafından düzenlenen finans kurumlarında tutulan nakit ve kısa vadeli ABD hazineleri tarafından yüzde 100 desteklendiğini ve ABD doları için her zaman 1’e 1 olarak kullanılabilir olduğunun altını çizdi. 

Öte yandan Rezerv denetimleri konusundaki tartışmanın yanı sıra, kripto borsaları arasında da büyüyen bir stablecoin savaşı mevcut. Coinbase’in USDT’yi USDC’ye dönüştürme talebi, Binance’in USDC desteğini kesmesinden sadece birkaç ay sonra geldi. Binance’in bu hareketi ise Coinbase’in kurucu ortağı olduğu Circle’ın stablecoin’in piyasa değerinde 3 milyar dolarlık bir düşüşe sebep oldu. 

USDT ihraççısı Tether, 65 milyar dolarlık piyasa değeriyle en büyük stablecoin’dir. İkinci sırada ise 42 milyar dolarlık bir piyasa değeriyle USDC geliyor. Binance borsasının stablecoin BUSD ise şu anca 22 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahiptir. 

Tether, haberin çevrildiği yayın saati itibarıyla Cointelegrah’ın yorum taleplerine bir yanıt vermedi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Coinbase, Tether’e savaş açtı: “USDT’lerinizi USDC’ye dönüştürün”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!