ABD Para Birimi Denetleme Ofisi’nden kripto uyarısı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Bankacılık endüstrisi düzenleyicisi, bankaları kripto paralarda ortaya çıkan riskler konusunda uyardı. Düzenleyici, bankacılık sektörünün ihtiyatlı bir yaklaşım sergilemesi ve kimi durumlarda ise kripto şirketleri ile etkileşim kurarken gerekli mercilerden onay alması gerektiğini söyledi. 

Kripto piyasasında 2022 yılında yaşanan iniş çıkışları konu edinen ABD Para Birimi Denetleme Ofisi (OCC), 8 aralıkta yayınlanan Semiannual Risk Perspective for Fall 2022 raporunda kriptonun sahip olduğu pek çok ana riskten bahsedildiğinin altını çizdi. 

Bununla birlikte OCC, üç kripto endüstrisine ilişkin üç ana endişesini stablecoin’lerin sabit değerlerini kaybetmesi, kripto endüstrisinin olgun risk yönetimi uygulamalarından yoksun olması ve dijital varlıkların büyük ölçüde birbirlerine bağlı olmalarından kaynaklı olarak bulaşma riskinin çok yüksek olması olarak sıraladı. 

Check it out! The @USOCC reported the key issues facing the federal banking system in its Semiannual Risk Perspective for Fall 2022. Read more at https://t.co/CcfoiQM8xe pic.twitter.com/0WnAt5psXU

— OCC (@USOCC) December 8, 2022

OCC, ayrıca finansal istikrarla ilgili sorunları da gündeme getirdi. OCC’ye göre, kripto endüstrisindeki düzenleyici netlik eksikliği büyük bir sorun teşkil ediyor. Para Birimi Denetleme Ofisi, ayrıca piyasada kripto ve token haline getirilmiş ürünler ve hizmetler sunan şirket yelpazelerinin istikrarsızlığına dikkat çekti. 

OCC, TerraClassicUSD (USTC) algoritmik stablecoin’in geçtiğimiz mayıs ayında sabit değerini kaybetmesi ve çöküşü, piyasadaki risklere örnek olarak gösterdi. 

OCC, risk yönetimi üzerine tartışırken kripto şirketlerindeki uygulama ve faaliyetlerin olgunlaşmaya başladığını kaydetti. Ancak OCC, şirketlerin hala geçtiğimiz yıl milyonlarca dolarlık kayıp yaşayan yatırımcılarla birlikte streslere ve sürprizlere hazırlıksız olduklarını ve henüz güçlü denilebilecek bir durumda olmadıklarını savundu. 

“Hack’ler ve kesintiler çok sık meydana geliyor. Dolandırıcılıklar ise endüstride kol geziyor. Bazı durumlarda mülkiyet hakları, saklama düzenlemeleri ve finansal öneriler kafa karışıklıklarına yol açtı.” 

OCC’ye göre 2022’deki kripto piyasası, endüstrideki araçların birbirine olan bağlılığını ortaya koydu. 

Öte yandan OCC, bankalara verdiği tavsiyede, kripto şirketleriyle etkileşim kuracak olan kurumların dikkatli bir yaklaşım sergilemeleri gerektiğinin altını çizdi. 

Para Birimi Denetleme Ofisi, kripto ya da kripto şirketleriyle ilgili planları olan bankaların ise söz konusu şirketlerle herhangi bir faaliyette bulunmadan önce denetim ofisleriyle istişare içinde olmaları gerektiğini belirtti. 

FTX’te meydana gelen çöküşün ardından, pek çok kripto şirketi yatırımcıların güvenini yeniden kazanmak için birtakım şeffaflık stratejiler izlediler. Kripto para borsaları, şeffaflık stratejilerine ilişkin kamuoyuna açık bir şekilde rezerv kanıtı verileri sunmaya başladı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Para Birimi Denetleme Ofisi’nden kripto uyarısı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!